• 3 x 3 = 9 en Maarssen 2 bekert verder

Op zaterdag 12 september jl. werd door VV Maarssen 2 aangetreden Benschop 2, op ons eigen sportpark Daalseweide. Het was de laatste bekerwedstrijd in de poule en het moest we heel gek lopen wilde Maarssen 2 zich niet plaatsen voor de volgende ronde in de KO-fase van de KNVB-beker. Maarssen 2 had al twee prima overwinning geboekt met een prima doelsaldo. Met een nieuw aanvalsplan werden de veters van de mooiste patta's goed vastgestrikt met een wil om te winnen.

Toch waren de heren van Maarssen 2 gewaarschuwd, daar er weer andere spelers in de basis begonnen ten opzichte van de eerdere twee wedstrijden. Vaak in het begin van de wedstrijd is het zoeken naar “hoe spelen we met elkaar”, mooi om te aanschouwen. Gogme, coaching en vanuit positie blijven spelen zijn dan van belang. Deze uitgangspunten met aanvalsplan waren vooraf duidelijk gemaakt aan de groep, maar in het begin van de wedstrijd werd het niet voldoende uitgevoerd. Als altijd blijkt dat dan individuen opstaan, en zo gaf Geert een vernuftig balletje diep op Tim, die oog in oog met de keeper de bal SNOEIHARD in de bovenhoek jaagde. Lekker hoor, als het even niet gaat toch na 15 minuten de 1-0 voorsprong, en wat nu want we hadden Benschop nog niet echt gevaarlijk zien worden. Maarssen bleef zoeken naar \"waar moet ik nu lopen, hoe speel ik op deze positie\", en met veel goede wil en inzet werd een 2-0 ruststand op het scorebord gezet, met wederom Tim die deze goal op zijn naam mocht zetten.

In de rust even kort onderling verdere afstemming gezocht, accepteer dat het niet altijd gaat zoals je zelf wilt, accepteer dat je weleens op een andere positie kan komen te lopen dan je eigen voorkeursplek, en blijf vooral vanuit je positie spelen. Geen ballen halen, geen ballen knallen. Maar: zoek, kaats en beweeg door, is het credo. Na het toepassen van drie wissels werd er met een 2-0 voorsprong aan de tweede helft begonnen. VV Maarssen kreeg echt wel meer kansen dan in de eerste helft, misschien een handje vol maar toch. Zo was het ook Wesley S. die een diepe chipbal van Sam prima onder controle bracht en met een boog over de keeper de 3-0 voor Maarssen bracht. Lekkere goal, en goed voor het gevoel, nu gaan we de wedstrijd (in voetbaljargon) 'dood' maken. Dit houdt in: geen goal tegen en bal proberen in de ploeg te houden en een juiste moment te kiezen om de score uit te breiden. Zo gezegd zo gedaan zou je denken, maar Benschop had een spits en voor wie de filmreeks Police Academy kent, die spits was gelijk aan lengte als High Tower. Dat bracht wel wat problemen voor Maarssen in de lucht, maar ook in het fysieke. Benschop deed er echt alles aan om de eer te redden, door op zoek te gaan met opportunistisch voetbal via de flanken en de voorzet zoeken naar de boom. Maar goalie Shane had twee prima reddingen en hield daarmee zijn doel schoon.

Drie bekerwedstrijden, negen punten, twaalf goals voor en twee tegen is een prima begin, daar Maarssen 2 nog zoekende is naar een kern van spelers. Noemenswaardig vandaag was het sterk spelende centrale duo achterin, maar man of the match was onze nr 2, waar we geen naam van noemen omdat het transferwindow nog niet gesloten is.

Uitspraak van de dag: Progressie is gelijk aan vooruitgang.

Wedstrijdstatistieken: Maarssen 2 – Benschop 2
    Uitslag 3- 0
    Balbezit percentage: 57% vs 43%
    Goals: Tim 2x en Wesley S.

Spelers: Shane, Romé, Jordi, Renato (c), Roan, Tim, Volkan, Michael, Udo, Wesley S. Geert, Julian, Sam, Wesley, Remko en Daan.

De competitie begint komende zaterdag 19 september met een wedstrijd bij de overburen te Utrecht, Elinkwijk 2, aanvang wedstrijd 12.00 uur.