• Schitterend voetbal bij 4e Vecht Cup jeugdtoernooi

    Op het sportpark van VV Maarssen streden zaterdag 4 juni meer dan 30 teams om de Vecht Cup bekers in de O13 en O15 leeftijdscategorieën. Met deelnemende teams uit alle windstreken van Nederland is het Vecht Cup Jeugdtoernooi een mooi en jaarlijks terugkerend voetbalfestijn. Door het toernooi op te splitsen in twee speelsterktes per leeftijdscategorie is er ruimte voor de selectie teams per club alsmede voor de niet-selectie teams om deel te nemen aan het toernooi. Hierdoor worden op verschillende niveaus leuke en spannende potjes voetbal gespeeld.  

    In de ochtend werd het O13 toernooi gedraaid. In de O13 groep A ging VV Maarssen O13-1 met de eerste prijs aan de haal. Zij wonnen na een 1-1 stand in de reguliere tijd van de finale uiteindelijk na een bloedstollende penalty serie van SV Diemen O13-1. Bij de O13 groep B was COV Desto O13-2 de sterkste, zij wonnen in de B- finale uiteindelijk van FC Breukelen O13-2 die tweede werd.  

    In de middag was het een drukte van belang op sportpark Daalseweide. Zowel de O15 teams alsmede het eerste heren team van VV Maarssen speelden hun wedstrijden. De O15 hadden hun toernooimiddag en het heren team nog een inhaalwedstrijd. De organisatie mocht belangeloos gebruik maken van de velden en kleedkamers van DWSM en kon zo veel teams ontvangen en alles in goede banen leiden. Een mooie sportieve geste van de buren! De heren van zaterdag 1 wonnen hun potje op hun sloffen en mogen nu voor de nacompetitie in een uitwedstrijd aantreden tegen AFC 1 op 11 juni om 14.30 uur. 

    Bij de O15 A groep ging verrassend Kolping Boys O15-1 als winnaar met de Vecht Cup wisselbeker aan de haal. De ploeg uit Alkmaar won in een spannend duel met 1-0 van AFC IJburg O15-1 die tweede werd. Bij de O15 B groep was het team van FC Breukelen O15-1 wederom de winnaar net als in 2019, een nette prolongatie van de titel. UVV O15-3 werd uiteindelijk verslagen met 1-0 en werd verdienstelijk tweede in deze B-categorie.  

    De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd jeugdtoernooi met veel toeschouwers en schitterend voetbal op alle niveaus. Mede door de inzet van veel vrijwilligers en financiële bijdrages van sponsoren kon er weer door ruim 470 jeugdspelers genoten worden van het Vecht Cup toernooi. De datum voor de jubileum editie komt begin september op de website www.vechtcup.nl te staan. Dan kunnen teams zich al gaan aanmelden voor 2023!