• Altius uit, altijd lastig....

  Hoofdtrainer Marco van der Meer was er zaterdag niet, dus mochten Etienne Kelders en Herman Jansen de ploeg voorbereiden voor de wedstrijd.
  De hoofdcoach bleek behoorlijk onmisbaar, want de vaste afspraken waren niet overal bekend zodat Maarssen aanvankelijk zonder ballen en een halfuur later dan gepland bij Altius aankwam.

  De afspraak was dat Maarssen de van tevoren afgesproken taken zou uitvoeren en met volle inzet de wedstrijd zou beginnen. Ook wilden we op de nul spelen zonder aanvallende concessies te hoeven doen. Dat gebeurde ook en Maarssen kreeg al snel een paar opgelegde mogelijkheden. Al in de 18e minuut viel de 0-1: Wesley Suister slalomde door de verdediging en schoot de bal onder de keeper door. Sven van Vuuren gaf het laatste tikkie.

  In de rust werd bij Maarssen afgesproken om dezelfde lijn door te trekken. Het idee: dan breekt Altius uiteindelijk en kunnen we de score uitbreiden.
  Maar in de tweede helft werd Maarssen toch wat slordig, voornamelijk in de eindpass. Toch kreeg Maarssen nog zo'n vijf opgelegde kansen, maar de keeper van Altius voorkwam een grotere uitslag. Het was steeds Wesley Suister die in het strafschopgebied van Altius onrust veroorzaakte. Hij was niet te stoppen, maar ongelukkig in het afmaken. Een verdediger van Altius werd zo dolgedraaid dat hij de bal in de 71e minuut in eigen doel schoot.
  Sven van Vuuren en Eddy Vorm werden gewisseld in de slotfase. De einduitslag bleef 0-2, drie belangrijke punten voor VV Maarssen 1.

  De nul gehouden en vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd: dinsdagavond 13 november thuis voor de beker tegen VSV.