• De Vechtcup Jeugd Voetbaltoernooi d.d. 3 juni

  VECHT CUP JEUGD VOETBALTOERNOOI  

  Op zaterdag 3 juni 2023 vindt de vijfde editie van het Vecht Cup Jeugd Voetbaltoernooi plaats. Met een tussenpose door de corona pandemie beleeft het toernooi nu zijn eerste jubileum. Het Vecht Cup toernooi is voor clubs, op invitatie, die liggen in plaatsen langs de rivier de Vecht in zowel de provincie Utrecht als Overijsel. Na invitatie wordt via open inschrijvingen het toernooi vervolgens aangevuld met mooie en sterke tegenstanders uit andere regio’s. Het toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een begrip en is altijd snel volgeboekt met clubs uit de diverse regio’s.

  Vanaf 9.00 uur komen 16 teams in de categorie JO13 en 8 teams uit de MO15 in actie. In de middag vanaf 13.00 uur zullen er 16 teams om de eer strijden in de JO15 categorie. In totaal ontvangt het toernooi bijna 600 jeugdvoetballers en worden er 80 wedstrijden gespeeld gedurende de dag. Alle wedstrijden zullen worden gehouden op de velden van VV Maarsen.

  Het toernooi is ook dit jaar weer ijzersterk bezet met diverse Divisie en Hoofdklasse teams. Op www.vechtcup.nl is vanaf 1 juni meer informatie te vinden over de deelnemende teams en het wedstrijdschema. Tevens geeft de website de historie van het toernooi en de Hall of Fame. Het sportpark van VV Maarssen is zaterdag 3 juni vanaf 08.45 uur open voor iedereen die mooie potjes voetbal wil zien van de (M)O15 en O13 talenten. Gelet op de te verwachte drukte vraagt de organisatie aan iedereen die dichtbij woont om op de fiets naar Sportpark Daalseweide te komen.

  Goede Doel

  Aan het Vecht Cup Toernooi is ook een goed doel gekoppeld omdat de toernooi organisatie het belangrijk vindt om ook aandacht te creëren voor (jonge) mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Voor 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte is sporten helaas niet zo vanzelfsprekend. Hun spieren gaan namelijk iedere dag verder achteruit. Dit jaar komt Spieren voor Spieren al 25 jaar in beweging om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Voor de 5e editie van het Vecht Cup Jeugdtoernooi is daarom gekozen voor Spieren voor Spieren als goede doel. Onder andere zal een gedeelte van de catering omzet van het toernooi belangeloos worden afgestaan aan dit goede doel. Redenen genoeg om zaterdag 3 juni gezellig langs te komen om te genieten van mooi jeugdvoetbal en een lekker hapje en drankje voor het goede doel te nuttigen.

  Met sportieve groet,

  Frank Ammerlaan

  Remco Koerts