• Debutanten Guillermo Rosalia en Joeri de Caes kunnen nederlaag Maarssen 1 niet voorkomen

Na het debuut van de JO-17-spelers Daimios Damkalis en Shane van Zanten was het afgelopen weekend de beurt aan de JO-19-spelers Guillermo Rosalia en Yoeri Caes om aan te sluiten bij het eerste elftal van VV Maarssen. Rosalia verscheen verrassend in de basis en De Caes kwam in de tweede helft tussen de lijnen. Helaas konden ook zij een nieuwe nederlaag van VV Maarssen niet voorkomen.

In de warming-up kreeg VV Maarssen de eerste domper te verwerken, toen bleek dat centrale verdediger Sven Eggermont niet fit genoeg was om te spelen. Omdat ook Zaid el Jaloulli niet kon starten, miste Maarssen twee belangrijke aanjagers in het team. De ploeg begon dan ook mat aan de wedstrijd. Tegenstander Jonathan verscheen ook niet op volledige oorlogssterkte, maar was in de eerste fase van de wedstrijd wel het snelst gewend aan de zomerse temperaturen. Het was dan ook de ploeg uit Zeist die profiteerde van halfslachtig verdedigen in de Maarssense defensie. Met een bekeken boogballetje over keeper Tim Bakker heen werd de 0-1 aangetekend.

Langzaam knokte VV Maarssen zich terug in de wedstrijd en de beide backs Hamza Bagdadi en Guillermo Rosalia zochten steeds vaker de aanval. Het was dan ook Rosalia die spits Sven van Vuuren wegstuurde. Van Vuuren zocht de kortste weg naar de goal, hield zijn tegenstander goed van zich af en schoof de bal hard en zuiver onder de keeper van Jonathan door. Na ruim een half uur was de wedstrijd weer in evenwicht en leek er geen vuiltje aan de lucht. VV Maarssen zocht steeds vaker de aanval en drukte Jonathan naar achteren. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg het noodlot echter weer toe. Jonathan schoot de bal naar voren, richting de eenzame centrumspits die zich wel heel simpel van twee verdedigers van Maarssen kon ontdoen en eenmaal recht op keeper Bakker af, geen moeite meer had om de bal binnen te schieten. Afgetrapt werd er niets eens meer en VV Maarssen zocht met een 1-2 achterstand de kleedkamer op.

In de rust werd toch besloten om Zaid el Jaloulli in te brengen en Tim Menue een linie te laten zakken. VV Maarssen ging onder aanvoering van El Jaloulli direct op zoek naar de gelijkmaker, maar na prima voorbereidend werk van El Jaoullli kwamen zowel Sven van Vuuren als Ronald Wielinga een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. VV Maarssen hield de druk erop en waar iedereen de gelijkmaker verwachtte, strafte Jonathan wederom slordig verdedigen van Maarssen genadeloos af en stond het opeens 1-3.

Toch was er nog ruim een half uur te spelen en voldoende tijd om terug te komen in de wedstrijd. Cavit Yavuz en Joeri de Caes werden ingebracht als aanvallende versterkingen. VV Maarssen nam steeds meer risico's en dat zorgde een kwartier voor tijd wel voor de aansluitingstreffer. Sven van Vuuren leverde een hard ingeschoten vrije bal af bij Ronald Wielinga, die er als de kippen bij was om de bal binnen te schieten: 2-3.

In de finale van de wedstrijd vielen nog twee rode kaarten te noteren, aan beide kanten één. Een spervuur aan corners voor Maarssen bracht Jonathan aan het wankelen, maar Maarssen kreeg niet de verdiende gelijkmaker binnengeschoten en bleef weer met lege handen achter.

Naast de onnodige nederlaag, was het uitvallen van Tim Menue nog vervelender voor het team, omdat de eerste diagnose wijst op een pittige knieblessure. Positief was het debuut van Rosalia en Caes, die als jonge talenten lieten zien het niveau aan te kunnen en op (korte) termijn de stap kunnen zetten vanuit de jeugdopleiding naar de selectie.

Komende zaterdag kan VV Maarssen 1 helemaal aan de bak, als het richting Benschop afreist. De koploper kan uitgerekend in de wedstrijd tegen Maarssen het kampioenschap binnenhalen. VV Maarssen liet in de heenwedstrijd zien dat het Benschop goed partij kan bieden en zag toen een 2-0 voorsprong pas in de blessuretijd eindigen in een 2-3 overwinning voor Benschop.

De selectie wil sponsor Alex van het gelijknamige restaurant bedanken voor de gastvrije ontvangst en lunch voorafgaande aan de wedstrijd.

Bij de foto: Pupil van de Week was Eva de Koning uit de MO11-2.