• Degelijke overwinning Maarssen 1 bij Laren

In de laatste bekerwedstrijd speelde het eerste mannenteam van VV Maarssen uit tegen Laren '99. Laren was koploper in de groep, dankzij een ruime overwinning op Hees (7-2) en een kleine winst tegen EDO (2-0). Op papier dus de beste tegenstander in deze poule.
    Maarssen had, op een klein kwartiertje in de tweede helft na, echter geen kind aan Laren en controleerde de wedstrijd volledig. In de achterhoede speelde Maarssen geconcentreerd en werden er geen kansen weggegeven. Via de gevaarlijke zijkanten was Maarssen diverse keren gevaarlijk voor de goal van Laren. Ronald Wielinga, Sven van Vuuren en Jesse Witlox konden echter het net nog niet vinden.

De rust werd gebruikt om het middenveld nog iets beter te organiseren, om op die manier Jesse Witlox meer in balbezit te krijgen. Uiteindelijk was het Sven van Vuuren die na goed voorbereidend werk van Jordy Kreuger de 0-1 voorsprong op het bord zette. Daarna regende het kansen, maar Sven de Paauw, Tim Noltes en Sebas Jansen hadden het vizier nog niet op scherp. Ook het doelpunt van Ronald Wielinga kon geen genade vinden in de ogen van de scheidsrechter (buitenspel). Uiteindelijk was het linksback Zaid el Jaloulli die een goede wedstrijd bekroonde met de 0-2 uit een pass van Sven van Vuuren.
    De 0-2 overwinning was terecht, maar niet genoeg om door te bekeren, omdat Laren helaas een beter doelsaldo heeft. Zo komt de onnodige nederlaag tegen Hees het eerste team van VV Maarssen duur te staan.

De manier waarop de overwinning bij Laren tot stand kwam, vanuit een goede organisatie waardoor er bijna geen kansen werden weggegeven en er veel kansen werden gecreƫerd, moet echter voldoende houvast geven voor de competitie-opening tegen Kockengen. Die is a.s. zaterdag thuis (aanvang 14.30 op sportpark Daalseweide).