• Dikverdiende overwinning bij terugkeer in de 3e klasse

  Vergezeld van een stralend zonnetje en onder toeziend oog van vele oud-Maarssenspelers begon ons eerste mannenelftal zaterdag aan de competitie. Gemeentegenoot vv Kockengen was de tegenstander, een team dat al een aantal jaren meedraait in de 3e klasse. Maarssen keerde dit seizoen terug op dit niveau; na zes weken voorbereiding was iedereen benieuwd of het vernieuwde Maarssen partij kon bieden...

  De eerste tien minuten leek dit nog niet het geval, want Kockengen had een stevig veldoverwicht en was in de eerste minuut al dreigend voor de goal van Tim Bakker. De wedstrijd kwam niet echt los, beide teams speelden slordig en hadden toch wat last van de warmte en het veld, hoewel het hoofdveld er prima bijlag.

  Langzaam trok Maarssen het initiatief naar zich toe en werd de druk op de goalie van Kockengen opgevoerd. Eerst kregen Sven van Vuuren en Sebas Jansen de kans om de score te openen. Maar de grootste kans was voor Tim Noltes, die prima werd weggestuurd door Jesse Witlox. Tim mikte echter in de 1-tegen-1-situatie met de keeper op de paal en ook de rebound van Zaid el Jaloulli bleef op de doellijn hangen. Direct daarna volgde het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter, die vaak de voordeelregel toepaste en hierdoor de vaart in het spel hield.

  Aan het begin van de tweede helft verving Sven Eggermont aanvoerder Jeffrey de Jongh en ging Maarssen op zoek naar de voorsprong. De spitsen van Kockengen lagen aan de ketting bij de sterk spelende Hamza Bagdadi en Sven de Paauw en Maarssen voerde de druk steeds verder op. Met name Zaid el Jaloulli was gevaarlijk met zijn rushes over links en vaak degene waarbij het aanvallende gevaar begon. Uit een van deze aanvallen bezorgde Zaid de bal bij Sebas Jansen, die de bal opende naar de rechterkant waar de mee opgekomen Jantje Augustin de zestien meter in dribbelde en beheerst afwerkte in de hoek, buiten bereik van de keeper. Met Jordy Kreuger voor de moegestreden Jesse Witlox ging Maarssen op zoek naar de 2-0 en ook nu creƫerde het team voldoende kansen. Scoren bleef echter lastig. De 2-0 via Sebas Jansen werd afgekeurd op advies van de assistent-scheidsrechter en Kockengen mocht hierdoor blijven hopen op de gelijkmaker.

  Toen enkele minuten later Tim Noltes met een laatste krachtsinspanning alleen richting het doel van Kockengen sprintte, kon zijn directe tegenstander niets anders doen dan de snelle Noltes neerhalen. Een rode kaart volgde en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Een eenvoudige opdracht voor de vrijetrapspecialisten van Maarssen en Sven van Vuuren benutte dit buitenkansje dan ook met een geplaatste bal in de verre hoek: 2-0! De wedstrijd ging op slot met Bob van Tricht als extra versterking op het middenveld (als vervanger van Tim Noltes). Bijna bekroonde Hamza Bagdadi een uitstekende wedstrijd met een derde treffer, maar zijn rush annex slalom langs en voorbij de moegestreden Kockenezen strandde diep in de 16 meter van de tegenstander. Niet snel daarna volgde het eindsignaal en was de driepunter een feit.

  Een heerlijk begin van de competitie op een feestelijke dag, want VV Maarssen viert dit jaar het 90-jarig jubileum en voorafgaand aan de wedstrijd lieten de oud-spelers van de zaterdag en de zondag in een voorwedstrijd zien dat ze het nog niet verleerd zijn. Na de wedstrijd van het 1e vond er een receptie plaats en volgde een feestavond waar de selectie de overwinning uitgebreid vierde.
  Volgende week een lastige uitwedstrijd bij Jonathan in Zeist, dat ook met een overwinning aan het seizoen is begonnen. Bij vlagen liet Maarssen verzorgd voetbal zien, maar er waren nog teveel momenten dat het spel slordig was en wederom liet het benutten van de kansen te wensen over. Qua conditie is de selectie op de goede weg en de toegenomen concurrentie zorgt ervoor dat er scherp en hard getraind wordt. Komende week kan er met een complete groep toegewerkt worden naar de tweede competitiewedstrijd en kan het tweede herenteam ook eindelijk beginnen aan de competitie.

  Op de foto: de selectie van VV Maarssen in de nieuwe wedstrijdtenues van hoofdsponsor Freelance.nl