• Eddy Vorm neemt afscheid met overwinning

Aan de hand van aanvoerder Eddy Vorm herstelde VV Maarssen 1 zich zaterdag prima van de nederlaag tegen Delta Sports en behaalde een verdiende, bijna zakelijke overwinning op VV De Meern zaterdag 1.

Vorm vertrekt naar Londen om daar zijn broer Michel Vorm te ondersteunen. De keeper en ex-international keert terug bij Tottenham Hotspur en blijft daar zeker tot het einde van het seizoen. Eddy zal regelmatig in Nederland zijn en bij VV Maarssen te vinden zijn, maar de verwachting is op dit moment niet dat dit goed te combineren valt met de verplichtingen in Londen.

Vergezeld van live radioverslag via RTV Utrecht had VV Maarssen tien minuten nodig om in de wedstrijd te komen. In de warming up haakte Jasper Attevelt af en schoof Marc van Rees een linie door. Het was dan ook De Meern dat de eerste speldenprikken uitdeelde. Langzaam trok VV Maarssen met name op het middenveld het initiatief naar zich toe en op exact vijftien minuten kwam VV Maarssen op voorsprong. Een prima voorzet van Guillermo Rosalia belandde met dank aan een uitglijder van de verdediger van De Meern bij Dion Gerritsen, die hard en zakelijk de bal in de verre hoek schoot. Tien minuten later verlengde Sven van Vuuren de bal op collega-spits Miguel Ballo en deze haalde vanaf 18 meter snoeihard uit; 2-0 en volledige controle door VV Maarssen.

De 3-0 was een paar keer dichtbij, maar de rust werd gehaald met de 2-0 voorsprong. Met Jesse Witlox voor de licht geblesseerde Van Rees werd De Meern de eerste tien minuten na rust opgevangen. De Meern schoof een verdediger door naar het middenveld en drukte VV Maarssen naar achteren. Maarssen werd wat slordiger, verloor snel de bal en counterde onzorgvuldig. Op het juiste moment was daar toch de 3-0. De zoveelste corner werd tot twee keer toe ingekopt door verdediger Ricardo Bakker en gelukkig ging zijn tweede poging over de doellijn. Na een ongelukkige terugspeelbal die vorige week de nederlaag inleidde, revancheerde Bakker zich met deze goal en loodste VV Maarssen hiermee in veilige haven.
    Door een penalty leek het met de 3-1 nog even spannend te worden, maar de ingevallen Nordin Zoufri bracht nieuwe energie in het aanvalsspel van VV Maarssen. Na een paar goede acties stuurde hij Ballo weg, die in de een-op-een-situatie met de keeper rustig bleef en beheerst de 4-1 binnenschoot. Ballo bekroonde hiermee een prima wedstrijd tijdens zijn eerste optreden in de basis. Ballo werkte hard en was samen met Sven van Vuuren lastig te bestrijden voor de verdedigers van De Meern. Bijna scoorde Ballo nog zijn vierde, maar een teenlengte en kramp zaten de uitblinker in de weg.

Zonder Vorm zal VV Maarssen volgend weekend op bezoek gaan bij het lastig te bespelen Nieuwland. De grote selectie zal het gemis van een speler binnen de lijnen prima op kunnen vangen. Een echte aanvoerder is echter moeilijker te vervangen en van een uitstervend ras. Sinds Vorm als prof de overstap maakte naar de amateurs van FC Breukelen (en daar Marco van der Meer en Herman Jansen al tegenkwam als coaches) was hij bij al zijn clubs succesvol. Eerst behoedde hij FC Breukelen voor degradatie en daarna was hij bij alle clubs succesvol met promoties en kampioenschappen. SC Woerden, De Meern, Montfoort en als laatste VV Maarssen waren de clubs waar Vorm een belangrijke rol had binnen en buiten het veld. De overwinning tegen De Meern was voorlopig het laatste wapenfeit van Vorm.

Aanstaande zaterdag gaat VV Maarssen 1 dus op bezoek bij promovendus ASC Nieuwland. Vorig seizoen oefenden beide ploegen tegen elkaar en toen had VV Maarssen het bijzonder lastig en verloor men ook terecht. Aanvang in Amersfoort is om 14.30 uur.

Foto: Ronald Hoogendoorn