• Galavoorstelling VR1 in Laren

Een excellerend VV Maarssen VR1 heeft met 1-5 gewonnen van Witkampers. In Laren (Gld.) speelde de ploeg als een echte kampioen. Scherp vanaf de eerste minuut, fel in de duels en uitstralen dat je wilt winnen. Het resulteerde binnen het halfuur in een 0-4 tussenstand.

Met nog twee speelronden te gaan heeft Maarssen een voorsprong van drie punten op directe concurrent SDO, plus een veel beter doelsaldo. Dit betekent dat de ploeg aanstaande bij winst tegen VDZ officieus kampioen van de 1e klasse C kan worden. Een forse tegenvaller voor coach van Dijk was het afhaken van spelverdeelster Linda van der Meijden. De dit seizoen zeer bepalende Linda (19 goals en 15 assists) heeft last van haar meniscus en zal - op advies van de fysio - niet meer in actie komen dit seizoen.

Eenmaal aangekomen in Laren (bij Lochem) doemden nieuwe problemen op voor Maarssen. De aangestelde KNVB-scheidsrechter liet verstek gaan en dus moest er in allerijl gezocht worden naar een vervanger. Met een vertraging van een halfuur werd de wedstrijd afgetrapt.

Ondanks dit vervelende oponthoud begon Maarssen meteen messcherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. De ploeg zat er bovenop, er werd goed afgejaagd, duels werden gewonnen en de thuisploeg kreeg nauwelijks kans om in de wedstrijd te komen. En net als eerder in de topduels tegen SDO, resulteerde de sterke openingsfase in een vroege goal. In de 7e minuut kreeg Maarssen een corner te nemen die hard werd ingekopt door captain Lianne Grin. De keepster kon hem ternauwernood onder de lat wegtikken, maar Nico Schat stond op de goede plek voor de rebound en schoot hem van dichtbij binnen: 0-1! Die droomstart werd een minuut later alleen maar mooier toen captain Lianne Grin links op het middenveld op avontuur ging. Ze kapte haar tegenstandster uit en gaf daarna met links (!) een snaarstrakke voorzet. Topscorer Marieke Baas had weer eens op het juiste moment haar loopactie gemaakt vanuit het middenveld en kopte hem diagonaal binnen. En zo stond het na acht minuten spelen 0-2!
    Maarssen bleef daarna dominant spelen, maar moest na zo'n 20 minuten spelen ook z'n eerste kans tegen toestaan. Balverlies op het middenveld leidde meteen tot een dieptebal op de spits die randje 16 kon uithalen. Keepster Sanne van Impelen was echter bij de les en had hem klemvast.
    In de 28e minuut belandde de bal na een ingooi voor de voeten van captain Lianne Grin. Die legde hem goed terug op Sarina Pua die de keepster iets voor haar doel zag staan en daarom besloot hard uit te halen. Via haar vuisten rolde de bal vervolgens in het dak van het doel (0-3).
    Zes minuten later was het feest helemaal compleet. Sarina Pua ontving de bal in het strafschopgebied uit een ingooi, dolde eerst wat met haar tegenstandster en legde de bal daarna terug op Laura van Beek. Die aarzelde geen moment en slingerde de bal met haar mindere linkerbeen meteen voor het doel. Wie anders dan topscorer Marieke Baas stond weer op de juiste plek en kopte haar tweede goal van de middag tegen de touwen: 0-4! Tevens haar 29e goal van het seizoen!
    Daarna viel de concentratie even weg bij Maarssen en een aaneenschakeling van slordige passes achterin leidde tot balverlies en een onnodige overtreding. De toegekende vrije trap werd vervolgens in twee instanties binnengekopt, waarbij de dekking van Maarssen ook te wensen overliet (1-4).
    De thuisploeg - die ondanks de vroege 0-4 achterstand er bewonderenswaardig voor bleef gaan - kreeg daarna de geest en probeerde zich met fysiek terug te knokken in de wedstrijd. Na wederom slordig uitverdedigen achterin bij Maarssen, werd de spits vlak voor de 16 opgevangen door Nico Schat. Overtreding oordeelde de scheidsrechter. De vrije trap werd via de muur van richting veranderd en keepster Sanne van Impelen lag al in de hoek, maar via een miraculeuze redding met haar linkerhand wist ze de bal toch nog over te tikken. Vlak erna kreeg captain Lianne Grin nog een goede schietkans, maar haar schot verdween over het doel. Gescoord werd er niet meer en zo zochten beide ploegen met een 1-4 stand de kleedkamers op.

In de tweede helft had Maarssen het de eerste vijf minuten nog even lastig. Meer dan een schietkans - die Sanne wederom klemvast had - leverde het niet op.
    Maarssen nam daarna het heft weer in handen en het werd steeds meer de grote Sarina Pua-show. Ze was zo'n beetje bij iedere aanval betrokken en kon alleen door grof geweld gestopt worden. Het was wachten tot de 73e minuut eer de volgende goal genoteerd kon worden. De ingevallen Lisanne de Weert werd goed vrijgespeeld op rechts door Lianne Grin en haar voorzet werd fantastisch via de onderkant van de lat binnengeschoten door Sharona Abels: 1-5!
    Het verzet van de thuisploeg was daarna gebroken en Maarssen kreeg in de slotfase kans op kans op meer goals. Zo gooide de ongrijpbare Sarina Pua er maar weer eens een solo vanaf de eigen helft uit, dit keer zonder resultaat doordat Marieke Baas bij haar voorzet buitenspel stond. Ook andere grote kansen werden niet benut, waardoor de eindstand uiteindelijk bleef staan op 1-5.

Samenvatting: