• Corona-update per 15 oktober

De overheid heeft afgelopen dinsdag nieuwe maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. De algemene lijn is dat verplaatsingen zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Bijeenkomsten van vooral volwassenen moeten beperkt worden tot een absoluut minimum.

Met deze gedeeltelijke lockdown blijft er weinig over wat wij nog kunnen doen in het voetbal. Dat ziet de overheid ook in en daarom zijn er uitzonderingen gemaakt, waardoor er toch wat mogelijkheden blijven om te sporten.

Trainen jeugd
    Alle competitie- en bekerwedstrijden zijn vooralsnog afgelast. Jeugdteams mogen bij VV Maarssen wel gewoon trainen. Per trainingsgroep mogen er maximaal twee trainers/begeleiders aanwezig zijn bij de trainingen. Kom niet eerder dan tien minuten voor de training op het sportpark. Kom bij de normale ingang het sportpark op en verlaat direct na de training het sportpark via de uitgang bij de tennisvereniging Luck Raeck.

Oefenwedstrijden jeugd
    Jeugdteams mogen onderling oefenwedstrijden spelen op zaterdag. Vraag dit vanuit de teamleiding aan bij het wedstrijdsecretariaat. Je kunt daarbij een voorkeurstijd opgeven, maar er is geen ruimte voor discussie als de tijd of het aangewezen veld gewijzigd wordt.

Tijdens de oefenwedstrijdjes is er tot de O13 één trainer per team toegestaan.

Vanaf O13 t/m O19 is bij oefenwedstrijden één trainer per team toegestaan. Vlaggen gebeurt door een (wissel)speler. Als er geen scheidsrechter via de club aangewezen is, kan er ook nog een scheidsrechter aanwezig zijn vanuit de teambegeleiding.

Trainen senioren
    Bij veel voetbalverenigingen is het trainen van seniorenteams gestopt. Bij VV Maarssen willen daar toch een uitzondering op maken. Het is daarom voor onze seniorenteams mogelijk om de komende lockdownperiode in vier groepen van vier spelers te trainen. Deze groepen mogen tijdens een training niet mixen. Per groep van vier spelers is één trainer toegestaan. Naast de trainers zijn er geen begeleiders welkom. Kom niet eerder dan tien minuten voor de training naar het sportveld. Gebruik de hierboven aangegeven routes. Na de training direct naar huis en ook geen bijeenkomsten op de parkeerplaats. Voor, tijdens en na de training dienen we strikt anderhalve meter afstand te bewaren. Begroetingen zonder elkaar aan te raken. Het is verboden om alcoholische dranken mee te nemen en te nuttigen op het sportpark of de parkeerplaats.

Helaas kunnen we bij de senioren de komende vier weken geen wedstrijden spelen, ook geen oefenwedstrijden.

Zoals eerder gemeld, is onze kantine de komende periode gesloten. Ook onze kleedkamers zijn gesloten en dus voor niemand te gebruiken.

Het zal niet makkelijk zijn de komende maand, maar laten we ons best doen om er toch een positieve draai aan te geven door te genieten van wat nog wel kan.