• Gelijkspel tegen MSV

  Zaterdag 6 oktober mochten de toppers van Stephan Bon het thuis opnemen tegen MSV '19 uit Montfoort in hun tweede competitiewedstrijd van dit seizoen.

  Vorige week zaterdag werd er, redelijk gemakkelijk en zeker terecht, in Vleuten van aartsvijand PVCV gewonnen met 0-2 . De goals in die wedstrijd werden gemaakt door Bjorn en Amin. De clubwatcher van VV Maarssen O13-1 moest halverwege de wedstrijd helaas weg, waardoor jullie een minutieus verslag van de wedstrijd onthouden blijft. Het verhaal gaat dat de wedstrijd nooit groots was maar des te knapper wellicht deze overwinning. Ook onze Galacticos blijven tenslotte maar normale mensen...

  Terug naar de wedstrijd van deze week; het veld lag er top bij op het zonovergoten sportpark Daalseweide. Ook leuk om te melden dat er weer een hoop publiek aan de zijlijn stond, waarvan sommigen zich bij tijd en wijle weer duidelijk lieten horen. Onze boys begonnen niet supergoed aan de wedstrijd. Er werd rommelig voetbal gespeeld met vrij veel onnauwkeurige passes. Toch kwamen we achterin nauwelijks echt in de problemen, ondanks de razendsnelle en behendige vleugelaanvaller aan de zijde van MSV. Tegen de verhoudingen in scoorde MSV de 0-1, maar kort erna werd deze voorsprong teniet gedaan door Tobias Jansen. Hij draaide slim om zijn man heen in de 16 en plaatste de bal in de verre hoek, 1-1!

  Na de 1-1 bleef VV Maarssen de aanval zoeken, maar na een scherpe counter van MSV moest er aan de noodrem worden getrokken. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. De prima keepende Lucas kon er vervolgens niets aan doen dat de penalty werd ingeschoten; 1-2 voor MSV.

  Gelukkig rechtten onze boys weer snel de rug en het was Tobias die met zijn tweede goal van de dag de gelijkmaker wist binnen te schieten. Zijn 2-2 was tevens de ruststand. Het blijft een genot Tobias juichend weg te zien lopen!

  De scheids dacht waarschijnlijk een wedstrijd van de senioren te leiden waar 2 x 45 minuten wel normaal is, maar na kordaat optreden van Stephan, Jorgen en Wim begreep hij dat de kids maar een half uur per helft te bewonderen zijn en om die reden inmiddels met de tong op hun schoenen liepen. Dank aan de Technische Staf voor het verschaffen van duidelijkheid! Ik zag een hoop angstige blikken om mij heen in het publiek van aanwezigen die hun verdere zaterdagse beslommeringen al in het water zagen vallen....

  In de tweede helft een veel feller en beter VV Maarssen. Duels werden meer en meer gewonnen en er werd met meer lef gespeeld dan voor de thee. Af en toe werd er vlot en goed gecombineerd met enkele zeer grote kansen tot gevolg. Andersom gaf de defensie nauwelijks iets weg in de tweede helft. Helaas vielen er geen goals meer, waardoor 2-2 tevens de eindstand was.

  Onze boys tikten nog niet het niveau aan van de wedstrijden tegen Hoogland, De Meern en Elinkwijk maar het spelbeeld biedt absoluut perspectief en geeft vertrouwen naar de aankomende weken. In goede doen staat er geen maat op onze boys en ik ben er van overtuigd dat er nog veel punten behaald zullen worden in deze competitie. Ze worden ons alleen niet aangereikt, we zullen er hard voor moeten werken en dat is absoluut geen schande!

  Op naar aankomende zaterdag als we in het holst van de nacht naar VVIJ mogen afreizen...