• Herbstmeister, overwinteren en winterkampioen op één avond

Dinsdagavond 13 oktober was voorlopig de laatste officiële wedstrijd van VV Maarssen 1. De persconferentie van Mark Rutte gaf nog niet op alle fronten duidelijkheid, maar het is realistisch om ervan uit te gaan dat er de komende maanden niet gevoetbald gaat worden.

Het stilleggen van het amateurvoetbal voelt onrechtvaardig en hoewel over twee weken het effect van de maatregelen wordt geëvalueerd, gaat iedereen er nu van uit dat deze maatregelen minimaal vier weken duren. Mocht er in het meest gunstige geval daarna weer gesport kunnen worden, moeten spelers eerst kunnen trainen om weer fit te worden. Dat zitten we al rond de feestdagen, waarin ook de winterstop staat gepland. Het ligt voor de hand om op zijn vroegst pas na de winterstop te beginnen. We zullen dan ook nog moeten duimen dat het virus onder controle is, anders gaan we al richting het voorjaar voordat er weer een bal rolt. Zuur voor de mannen van VV Maarssen 1, die vorig seizoen met één been in de eerste klasse stonden en ook dit seizoen weer uit de startblokken schoten. De eerste drie competitieduels werden met speels gemak gewonnen en ook de bekerpoule werd fluitend omgezet in drie overwinningen.

Dinsdag 13 oktober stond de eerste bekerwedstrijd in de knock-out fase gepland. Tegenstander DOSC, uitkomend in de derde klasse, maakte het Maarssen uiterst lastig, maar kon ondanks de enthousiaste pressing Maarssen niet van de overwinning afhouden. Een eigen doelpunt na een scherpe vrije trap van uitblinker Anis Ziani zorgde voor de 1-0. Na de gelijkmaker van DOSC was het Wesley Suister die op aangeven van Mitch van der Vlist de 2-1 aantekende. Na het inbrengen van de “TGV’s” op de vleugels, Nordin Zoufri en King Accasi, was het Dion Gerritsen die de bevrijdende 3-1 binnenschoot na een snelle aanval via Zoufri. VV Maarssen liet in deze wedstrijd wederom zien over een brede en aan elkaar gewaagde selectie te beschikken. De zieke Glenn Geefshuijsen, de lichtgeblesseerde Jasper Attevelt en Guillermo Rosalia (die rust kreeg) werden prima vervangen door Renato Droefs (teruggeknokt na een lange blessure), Ferdi Vrede en Zaid el Jallouli.

Door deze overwinning en het stilleggen van het totale amateurvoetbal werd er gekscherend geroepen dat VV Maarssen 1 dan in ieder geval “overwintert” in de beker. Na afloop van deze bekerwedstrijd bleek ook nog eens dat de enige ploeg in de competitie die naast VV Maarssen nog zonder puntverlies was, CSW, genoegen had moeten nemen met een gelijkspel tijdens de inhaalwedstrijd tegen Benschop, waardoor VV Maarssen zonder te spelen nog steviger aan kop komt te staan. Herbstmeister dus... en als we uitgaan van het meest sombere scenario ook maar meteen winterkampioen.