• JO17-3 nipt kampioen najaarscompetitie

Nadat de jongens van de JO17-3 heel goed van start gingen, werd de competitie toch nog spannend toen werd verloren van IJFC JO17-2. Vanaf dat moment was het een nek-aannek race in de competitie tussen VV Maarssen en IJFC. Het werd helemaal spannend toen de wedstrijd tegen Jonathan JO17-4 gestaakt werd bij een stand van 3 voor Jonathan en 1 voor Maarssen; vanaf dat moment was het onzeker of de jongens van VV Maarssen nog kampioen konden worden in de najaarscompetitie. Alles hing af van wat de straf zou zijn die de KNVB op ging leggen. Gelukkig kwam de beslissing van de KNVB over de gestaakte wedstrijd net voor het spelen van de laatste competitiewedstrijd en werden er geen strafpunten in rekening gebracht. Op dat moment stond niets de jongens van VV Maarssen meer in de weg om alsnog kampioen te worden. Er moest echter nog één wedstrijd gespeeld worden tegen DESTO JO17-3 en deze wedstrijd moest gewonnen worden. De wedstrijd was al een keer afgelast en opnieuw was het niet zeker of de wedstrijd wel gespeeld kon worden in verband met het koude weer. Gelukkig kon er bij DESTO op kunstgras gespeeld worden en werd er door DESTO verzekerd dat de wedstrijd alleen afgelast zou worden als er sneeuw op het veld zou liggen.

Zaterdag 19 januari om 10 uur ’s ochtends traden de jongens onder leiding van coach Melvin van Doesburg aan op Sportpark “Vryheit” en na één minuut stilte vanwege het overlijden van een speler uit het G-team van DESTO kon de wedstrijd waar de jongens zo lang op hadden gewacht dan eindelijk starten. De jongens speelden een sterk spel en toen Jens het zevende doelpunt in de wedstrijd wist te scoren was het, op Vincent na, alle jongens gelukt om tijdens de competitie een keer te scoren. Op dat moment besloot coach Melvin Vincent te wisselen en Derk werd in het doel gezet. Vincent werd ingezet als spits, maar ondanks diverse kansen lukte het hem niet om te scoren. Het was een leuke kampioenswedstrijd, waarin de jongens veel lol met elkaar hadden en verdiend kampioen werden van de najaarscompetitie.

Het team werd in het clubhuis van VV Maarssen door de vereniging getrakteerd op patat met een drankje en alle jongens kregen een medaille uitgereikt door Ria Simons. Vervolgens werd het kampioenschap gevierd met een potje bowlen.

Melvin, van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat van jouw jongens en heel veel succes in de 2e klasse!