• JO17-3 pakt opnieuw eerste plaats in competitie

Op de warmste oktoberdag ooit speelden de jongens van de JO17-3 van VV Maarssen afgelopen zaterdag hun vierde competitiewedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Schalkwijk, midden in de weilanden van het pittoreske dorp en kende een moeizame start tegen de JO17-1 van de vereniging. Wellicht moesten de jongens wat wennen aan Melvin van Doesburg, die deze week zijn debuut maakte als trainer en coach van dit team. VV Maarssen kwam al snel op achterstand; de tegenstanders wisten goed hun kans te benutten door het spelen van een lange voorzet richting het doel.

Gelukkig had Melvin de jongens de afgelopen week twee maal getraind op zowel fysieke als mentale aspecten en wisten zij zich snel te herpakken. Na wat duw- en trekwerk in het strafschopgebied besliste de scheidsrechter een penalty in het voordeel van VV Maarssen te geven. Delano schoot de bal beheerst in het net, waardoor de jongens gelukkig weer op een gelijke stand kwamen. Het team begon daarna echt beter te spelen en na een mooie voorzet van Floris wist Derk de stand op 1-2 te brengen.

Tijdens de rust gaf Melvin aan dat de jongens vooral meer moeten bewegen en ervoor zorgen dat ze vrij staan, maar nog meer bewegen was best lastig met het warme weer. De tweede helft was nog maar net gestart en Zakaria werd tijdens een prima solo-actie omver geduwd in het strafschopgebied. De scheidsrechter kent opnieuw een penalty toe aan VV Maarssen en weer weet Delano zeer beheerst te scoren. Het is 1-3! Een wat ongelukkige uittrap zorgde er vervolgens voor dat de bal niet binnen de lijnen gehouden kan worden. Hierdoor mogen de tegenstanders op een erg mooie plek de bal ingooien en vervolgens lukte het de jongens van VV Maarssen niet om de bal voor het doel weg te werken, waardoor de JO17-1 van Schalkwijk helaas nog een doelpunt kon maken. VV Maarssen liet het koppie echter niet hangen, ging enthousiast verder en Rens wist door een mooie assist van Jacco de eindstand op 2-4 te brengen.

Melvin, geniet van de goede start met dit leuke team als kersverse trainer en coach en ga zo door!