• Jonkies nemen Maarssen 1 op sleeptouw

Met acht punten voorsprong op de promotie/degradatieplaatsen en nog drie wedstrijden te spelen, bestond theoretisch nog de mogelijkheid dat VV Maarssen 1 kon zakken naar een nacompetitieplek. De ruime overwinning tegen FC Driebergen had echter niet alleen lucht gegeven, maar ook vertrouwen. De wedstrijd tegen SVM uit Maartensdijk werd dan ook met veel vertrouwen tegemoet gezien. SVM staat onder de streep en moet nog punten sprokkelen om niet rechtstreeks te degraderen. Daarom hadden beide ploegen nog volop belang bij een goede uitslag van deze SuperSaturday-wedstrijd op Daalseweide.

Maarssen begon wederom met de beweeglijke Daimios Damkalis en Jesse Witlox centraal voorin. Omdat Roan Gijssen afgestaan werd aan het tweede, kreeg Abdel Loukili zijn eerste basisplaats links in de verdediging toebedeeld. Shane van Zanten stond weer onder de lat en de 17-jarige keeper ging voor zijn tweede \"clean sheet\" op rij.

Onder zomerse temperaturen werd er afgetrapt en het was SVM dat voor het eerst gevaarlijk werd en ook direct een penalty claimde. Deze werd niet gegeven, maar Maarssen was gewaarschuwd. Maarssen maakte een frisse indruk en kwam steeds beter in de wedstrijd. Damkalis schoot een vrije bal keihard op de kruising en stond ook aan de basis van de eerste goal van Maarssen. Zijn tweede doelpoging, een schot van 20 meter werd nog gekeerd door de doelman van SVM, maar Damkalis was attent op de rebound en zocht de combinatie met Jesse Witlox, die de bal vervolgens keihard tegen de touwen joeg. De 1-0 ruststand was verdiend, maar Maarssen wilde graag op zoek naar de 2-0 om het verzet van SVM definitief te breken.

VV Maarssen was ook in de tweede helft de bovenliggende partij en de sterk spelende Jordi Kreuger was voor de SVM-verdedigers lastig af te stoppen. Beste man van het veld was echter Jesse Witlox, die sterk aan de bal was, constant aanspeelbaar was en uiteindelijk ook uit een goede individuele actie vanaf links, de bal hard in de verre hoek plaatste. Witlox kwam dit jaar over uit de jeugd van VV Maarssen en liet op het trainingsveld al zien over veel talent te beschikken. Zelf was hij nog niet tevreden over zijn spel in de wedstrijden, maar langzaam groeit het 19-jarige talent naar de gewenste wedstrijdvorm toe en wordt hij steeds belangrijker voor het elftal. Met de 16-jarige Daimios Damkalis kort achter hem, voelt Witlox zich als een vis in het water en vinden zij elkaar makkelijk.

Waar veel ploegen op dit moment kampen met incomplete selecties, had VV Maarssen vijf verse wissels op de bank en ook het tweede kon beschikken over vier frisse vervangers. Maarssen 1 werd er door de wissels dan ook niet slechter op en Bob van Tricht, Zaid el Jallouli en Sven van Vuuren zorgden voor nieuwe energie in het elftal. De ingevallen Van Vuuren bekroonde een goede actie van Damkalis met het derde doelpunt van VV Maarssen en de winst was definitief binnen.

VV Maarssen Mannen 1 speelde zich door de overwinning definitief veilig en passeerde OSM op de ranglijst. Ook het tweede boekte een ruime overwinning op VSC (5-1) en heeft met nog twee wedstrijden te spelen genoeg aan vier punten om het kampioenschap binnen te halen. Beide overwinningen werden op het terras gevierd. In Huize Witlox werden beide overwinning ook gevierd, want Thomas Witlox scoorde er één bij het tweede en broer Jesse was met 2 goals man of the match bij het eerste.

Komende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de nummer 2 van de ranglijst: Focus van trainer Raymond Graanoogst. Aanvang 14.30 uur. Het tweede speelt de lastige uitwedstrijd bij DWSV om 14.00 uur.

Bij de foto: Pupil van de Week was Daan Sprang uit de O9-1.