• Kansenfestival VV Maarssen 1

Zoveel grote kansen in een wedstrijd en dan toch maar met één doelpunt verschil winnen. Dat lijkt niet al te best, maar VV Maarssen speelde de beste wedstrijd tot nu toe. Het veldspel was bij vlagen uitstekend en toen na 30 seconden Dion van Burik al vrij voor het doel werd gezet, leek dat een voorteken voor een grote uitslag. Van Burik verzuimde echter zijn oude club pijn te doen en toen ook de andere spelers er een wedstrijd van maakten om niet te scoren, hoe groot de kans ook was, bleef FC Delta Sports lang in de wedstrijd.

Ook toen het Abou Ouaddouh uiteindelijk wel lukte de 0-1 op het bord te zetten (na voorbereidend werk van Mitch van der Vlist) verzuimde VV Maarssen verder afstand te nemen.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Maarssen heerste en gaf niks weg in de achterste linie, die onder leiding stond van de sterke Glenn Geefshuijsen en Ricardo Bakker.

Aanjager Eddy Vorm zorgde ervoor dat de rest van de spelers zich voornamelijk met aanvallen bezig konden houden. Uiteindelijk haalde Deen van Embricqs de trekker over en was de wedstrijd met 0-2 beslist. Met een paar minuten te spelen werd ook de derde goal door een Maarssen speler gescoord, maar helaas in het verkeerde doel. Delta Sports kreeg door deze 1-2 weer hoop, maar de tijd was te kort om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Uiteindelijk een magere overwinning maar wel één met perspectief, want was het scoren vandaag nog een uitdaging, het veldspel was verzorgd en naast het grote aantal 100% kansen was de verdedigende arbeid van een conditioneel steeds sterker Maarssen ook dik in orde. Tel daarbij op de sterke bank die met goede invalbeurten voor Luciën Dors en Renato Droefs zorgen voor scherpte en keuzemogelijkheden voor de staf en Maarssen staat er goed op. Door puntverlies van concurrent BFC loopt men zelfs weer een beetje uit.

Dinsdag wordt er geoefend tegen Odysseus om 20.30 op het eigen complex en aanstaande zaterdag geniet het 1e van een vrij weekend. De week erna komt De Meern naar Maarssen voor de beslissing in de 1e periode. VV Maarssen is gewaarschuwd, want De Meern won maar liefst met 8-1 van CDW.