• Kansenregen levert kleine bekeroverwinning op

De eerste overwinning is binnen. Op een mooie maar stroeve grasmat trapte VV Maarssen 1 zaterdag af voor de beker tegen het Utrechtse Voorwaarts.

Net als Maarssen kende Voorwaarts een goede voorbereiding, met een aantal overwinningen tegen 3e en 4e klassers. Het was echter Maarssen dat direct het initiatief nam en de ene na de andere doelpoging werd afgevuurd op het doel van Voorwaarts. De eerste poging van Wesley van Zoolingen belandde nog op de paal, maar na negen minuten was het wel raak. Een mooie aanval over rechts werd verlengd door Van Zoolingen en Ronald Wielinga stond op de goede plek om de bal van dichtbij binnen te tikken. Een volgende poging van Van Zoolingen eindigde op de lat.

Maarssen reeg een serie kansen aaneen en Voorwaarts had veel moeite met de van positie wisselende Maarssen-spelers. Toch stond het na 33 minuten gewoon 1-1. Een vrije bal werd de 16 meter in gepompt en de duwfout werd terecht bestraft met een penalty. Doelman Marco Schreyer’s eerste balcontact was derhalve een gang naar het net om de bal op te rapen.

VV Maarssen oogde niet aangeslagen en ging op zoek naar de volgende kans. Een goed blok van Wielinga zorgde ervoor dat Van Zoolingen 1 op 1 met de keeper kwam en de bekeken schuiver zorgde in de 37ste minuut voor de 2-1 voorsprong.

In de rust werd er drie keer gewisseld en dat was zeker niet omdat er slecht gespeeld wordt. De Maarssen-selectie is groot en in deze fase van de voorbereiding blijft het belangrijk om iedereen speelminuten te laten maken. Het spelbeeld werd echter rommeliger en Maarssen bleef kansen missen.

Bijna kreeg Maarssen het deksel op de neus, want in de 87ste minuut kwam Voorwaarts uit een corner op 2-2. Maarssen zette nog een keer een tandje bij, en in blessuretijd was het Sven van Vuuren die met een mooie vrije trap toch nog de 3-2 overwinning binnen sleepte.

Met name de eerste helft geeft vertrouwen voor de volgende potjes in de beker, maar dan zal het benutten van de kansen wel sterk moeten verbeteren. VV Maarssen liet Voorwaarts nu te lang in de wedstrijd, terwijl er op basis van het spelbeeld en het aantal kansen een grote overwinning geboekt had moeten worden.

Komende week een dubbele ontmoeting tegen buurman Elinkwijk. Dinsdag staat eerst de oefenwedstrijd tegen Elinkwijk-zondag op het programma (20 uur) en zaterdag speelt Maarssen wederom bij Elinkwijk, maar dan voor de beker en tegen de zaterdagafdeling. Aanvang van deze wedstrijd is 12.00 uur (!).