• Kickstart nieuwe 023-selectie

Op de dag dat VV Maarssen voor het eerst in haar bestaan een officiële wedstrijd speelde met een 0nder23-selectie, kreeg onze club vanuit de KNVB goed nieuws te horen: VV Maarssen O23 mag starten in de derde divisie en heeft inmiddels ook al te horen gekregen welke tegenstanders men in de competitiepoule treft. Toevallig was één van deze competitiegenoten de tegenstander tijdens de eerste oefenwedstrijd van dit 023-team, namelijk PVCV uit Vleuten.

VV Maarssen heeft in totaal dertig spelers in de selectie die nog onder de 23 jaar zijn. Al deze spelers kunnen deel uitmaken van de 023-selectie. Op deze avond waren er 22 spelers uitgenodigd; zij werden hiermee beloond voor hun trainingsarbeid in de afgelopen coronaweken. Een aantal spelers is reeds doorgebroken in het eerste elftal, maar ze kunnen ook van grote waarde zijn voor de 023-selectie. Het team bestaat verder uit talentvolle spelers uit de eigen JO19 van afgelopen seizoen, aangevuld met jonge spelers uit de regio die zich in de afgelopen periode bij VV Maarssen hebben aangemeld. De positieve ontwikkelingen binnen het selectievoetbal bij VV Maarssen beginnen daarmee steeds meer vruchten af te werpen.

Deze wedstrijd werd gecoacht door de technische staf van het eerste elftal, Marco van der Meer en Herman Jansen. Dit om nog maar eens aan te geven dat dit team een belangrijke functie krijgt binnen de selectie en opleiding van VV Maarssen-talenten. De nieuwe stafleden van 023, Rick Welink en Jorgos Bacharidis (en de nieuwe teammanager Chris van Mildert) stonden als aandachtig toeschouwer langs de lijn en zagen een sterk spelend VV Maarssen, dat ondanks de vele nieuwe gezichten al een ingespeelde indruk maakte. Binnen zestig minuten stond de 0-6 voorsprong en tevens eindstand op het bord. Aanvoerder Ronald Wielinga en Joeri de Caes waren de bekende en misschien wel te verwachten doelpuntenmakers. Nieuwkomer King Accasi maakte met zijn rushes indruk en beloonde een sterk eerste optreden in het VV Maarssen-shirt met twee treffers. In de tweede helft een compleet nieuw team, maar ook dat ging voortvarend van start. Giuliano Vink en Majid Bouraada (beiden overgekomen uit de eigen JO19) scoorden hun eerste doelpunt op seniorenniveau. VV Maarssen bleef de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en daarmee werd de eerste wedstrijd in een ruime overwinning omgezet.

Deze oefenwedstrijd was de afsluiting van de zes weken trainen van de nieuwe VV Maarssen-selectie. De overige spelers hadden deze periode afgesloten met een wedstrijd bij sv Spakenburg en de rest, tijdens een onderlinge wedstrijd tussen het 2e en een 023 selectie. Alle spelers krijgen nu vakantie, maar gaan zich vanaf dinsdag 2 augustus weer voorbereiden op het nieuwe seizoen.

VV Maarssen kan in het komende seizoen met drie sterke selectieteams voor de dag komen en wil zich weer mengen in de strijd om de bovenste plekken. In de nieuwe 023-competitie kan de eerste promotie al bewerkstelligd worden in december van dit jaar. De nummer 1 in de poule stroomt namelijk in januari direct door naar de tweede divisie. Een mooie uitdaging voor deze talentvolle groep.