• Kleine overwinning brengt VV Maarssen 1 dicht bij kampioenschap

Vorig weekend rolde VV Maarssen, tussen de sneeuwbuien door, CTO'70 met gemak op en werden de Amsterdammers met 8-0 naar huis gestuurd. Deze zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma en waren de omstandigheden totaal anders. Het leek nu zomer op sportpark Daalseweide en de Maarssen-spelers moesten duidelijk wennen aan de temperatuuromslag. Misschien was dat wel de reden van het stroeve wedstrijdverloop. Uiteindelijk kreeg VV Maarssen ook de tegenstander van vandaag, sv Laren, op de knieën. Maar dat ging zeker in het begin van de wedstrijd niet makkelijk.

VV Maarssen wist dat een overwinning vandaag broodnodig was, omdat 25 kilometer verderop FC Hilversum en Nita in een onderling duel moesten uitvechten wie nummer twee en drie gaan worden in de eindrangschikking. Hoe hoger de plek in de eindstand, hoe beter de uitgangspositie in de nacompetitie (meer thuiswedstrijden) en daarnaast was het gat met Maarssen nog steeds te overzien. Een misstap van de Maarssenaren zou met name FC Hilversum weer zicht geven op de titel.

De wedstrijd in Hilversum begon een half uur eerder en ook dat gaf VV Maarssen een denkbeeldige voorsprong. In de eerste helft schoot Maarssen daar nog niet veel mee op, want ondanks een groot veldoverwicht was het juist sv Laren dat op een 0-1 voorsprong kwam. Doelman Marco Schreyer plukte een corner probleemloos uit de lucht, maar landde verkeerd en de losgelaten bal werd simpel binnengewerkt. VV Maarssen was minder fel en agressief vergeleken met de week ervoor en dat kwam ongetwijfeld door het zomerse weer. Tijdens de rust was echter geen sprake van paniek en het team was vol vertrouwen in een goede afloop. Maarssen bracht Daimios Damkalis voor de geblesseerde Jordi van Houten en Sven van Vuuren voor Ronald Wielinga; beide invallers stonden direct na rust aan de basis van de gelijkmaker. Damkalis begon aan een rush, zocht Van Vuuren en met een mooie combinatie werd aanvoerder Eddy Vorm aan de linkerkant vrijgespeeld. Met een bekeken schot in de verre hoek werd deze soepele aanval geboetseerd tot een doelpunt. VVMaarssen wilde de wedstrijd nu snel beslissen, zeker omdat op dat moment uit de mediahoofdstad van Nederland doorkwam dat Nita een beslissende 1-3 voorsprong op FC Hilversum had genomen.

De druk nam verder toe en na een aantal gevaarlijke momenten in de 16 meter van sv Laren, was er een scrimmage en een penalty nodig om Maarssen aan de 2-1 voorsprong te helpen. Sven van Vuuren was als zo vaak trefzeker en scoorde alweer zijn dertigste competitie doelpunt dit seizoen. Maarssen had de zaakjes achterin goed voor elkaar en bracht met Sebas Jansen nog meer energie, waardoor sv Laren niet meer gevaarlijk kon worden en de kleine overwinning onbedreigd werd binnengehaald.

Maarssen speelde niet alleen met een groot aantal uit Maarssen afkomstige spelers, maar vier van deze spelers komen voort uit de eigen opleiding. Wielinga en Witlox lopen al voor het tweede jaar mee, Guillermo Rosalia is nog jeugdspeler, maar is al weken vaste kracht in de minst gepasseerde achterhoede van de afdeling. En invaller Daimios Damkalis is pas eerstejaars A-junior en zal volgend seizoen versneld doorschuiven naar de A-selectie van VV Maarssen. Nu de promotie naar de tweede klasse wel heel dichtbij komt, ontstaat met name voor de doorstromende jeugd een steeds mooier platform om de voetbalkunsten te vertonen.

VV Maarssen 1 kan met zes punten voorsprong op nummer twee FC Hilversum en een veel beter doelsaldo, twee weken genieten en zich rustig voorbereiden op de laatste drie wedstrijden van het seizoen, waarin het kampioenschap veilig gesteld moet worden. Op 4 mei oefent de ploeg bij DHSC, de koploper in de eerste klasse. En op zaterdag 11 mei krijgt Maarssen uit bij Buitenboys de eerste kans om de titel in de wacht te slepen. Mocht dit niet lukken, dan vieren we het op zaterdag 18 mei, thuis tegen Olympia. De laatste wedstrijd wordt op zaterdag 25 mei gespeeld bij Amstelveen/Heemraad.

Op de foto: pupil van de week tegen Laren was Gijs van Bokum.