• Knappe overwinning Maarssen 1 pas in slotfase afgedwongen

Na de overwinning op Kockengen tijdens de seizoensopening, ging ons eerste herenteam op bezoek bij Jonathan in de achtertuin van Slot Zeist.

Jonathan speelde vorig seizoen lang mee voor de prijzen en eindigde uiteindelijk op de vijfde plek in deze 3e klasse. Voor nieuwkomer VV Maarssen dus een mooi meetmoment. De krachtsverhoudingen in deze klasse zijn nog niet duidelijk en daarom is lastig te bepalen waar de mogelijkheden liggen. Handhaven is natuurlijk de belangrijkste doelstelling, maar de groep is ambitieus en nieuwsgierig of er meer mogelijk is. Ook Jonathan won de openingswedstrijd en daardoor werd er met enige voorzichtigheid begonnen aan de wedstrijd.

VV Maarssen had wat tijd nodig om de organisatie verdedigend neer te zetten, waardoor Jonathan het initiatief had en het spel zich voornamelijk op de helft van Maarssen afspeelde. Toch was de grootste kans voor Maarssen, maar het schot van Tim Noltes ging net voorlangs en een hard schot van Sven van Vuuren werd gestopt door de doelman.

Tijdens de rust groeide in de kleedkamer het besef dat een overwinning mogelijk was. De tweede helft nam Maarssen daarom direct het initiatief en gaf dat tot het laatste minuut niet meer uit handen. Voorhoedespelers Ronald Wielinga en Jordi Kreuger werden ingebracht voor Sebas Jansen en Tim Noltes, om nog eens te benadrukken dat Maarssen met verse krachten voorin op zoek was naar de tweede overwinning. Maar het bleef bij kansen. Toen beide teams zich al bijna verzoenden met een puntendeling, zocht Maarssen nog een keer de aanval. De weer ijzersterk spelende Hamza Bagdadi had nog voldoende energie om weer eens diep te gaan en de slimme Sven van Vuuren bediende Hamza op het juiste moment. De voorzet vanaf de achterlijn was vervolgens op maat en de goed vrijgelopen Ronald Wielinga scoorde. De goal viel in de 90ste minuut en in de blessuretijd drong Jonathan met tien man (rood na een zware overtreding op Jaloulli) nog gevaarlijk aan. De 0-1 overwinning werd echter over de streep getrokken.

Een collectieve overwinning van de debutant in de 3e klasse, want alle spelers haalden een dikke voldoende. Het team werkt hard en is fit en ook als men wisselt zorgt dit voor een extra kwaliteitsimpuls. Een mooie start, waardoor VV Maarssen samen met Desto nog de enige ploeg is met de maximale score. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het stugge Lopik dat ook nog niet verloor (1x winst, 1x gelijk). Aanvang 14.30 uur op sportpark Daalseweide.