• Linda van der Meijden schiet VR1 in 118e minuut naar halve finale play-offs

VV Maarssen VR1 heeft zich na een bloedstollend gevecht tegen DSS geplaatst voor de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Topklasse. Gemakkelijk ging het niet op Sportpark Daalseweide. De ploeg kwam twee keer op achterstand en had een verlenging nodig om uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Wie anders dan Linda van der Meijden scoorde twee minuten voor het verstrijken van de tweede verlenging de winnende goal.

In de eerste ronde van de play-offs was DSS uit Haarlem (dat uitkomt in de Zaterdag Hoofdklasse) de tegenstander. Coach Marcel van Dijk kon - op Tanja van Gog na - beschikken over een fitte selectie en stuurde de sterkst mogelijk opstelling het veld in. Dat de play-offs ook leefden bij de tegenstander bleek wel uit het grote aantal supporters dat ze hadden meegenomen. Onder moeilijke omstandigheden - dik 25 graden - werd er zaterdag om 17.00 uur afgetrapt en al snel werd duidelijk dat VV Maarssen een tot de tanden toe bewapende tegenstander had getroffen. De ploeg zat er bovenop vanaf de eerste minuut en gaf Maarssen weinig ruimte om te voetballen. In de 6e minuut leidde moeizaam uitverdedigen door Maarssen tot de openingstreffer van DSS. De bal werd linksachterin verspeeld waarna hij - vlak voor het strafschopgebied - voor de voeten viel van de nummer 17 van DSS. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal met een prachtige boog over keepster van Impelen heen: 0-1. Lang duurde het niet voordat Maarssen weer langszij kwam. In de 15e minuut zette Lianne Grin met een schitterende lange bal Marieke Baas schuin voor de keepster. Vanuit een moeilijke hoek bleef Marieke uiterst koelbloedig en schoof de bal langs de keepster in de verre hoek: 1-1!

Maarssen bleef het daarna moeilijk houden. In de 28e minuut kwam DSS opnieuw op voorsprong. Een vrije trap - net over de middenlijn - werd het strafschopgebied ingepompt waar niet adequaat gedekt werd door VV Maarssen. Hierdoor kon de nummer 7 de afvallende bal vrij in het doel schieten (1-2). In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen nog een goede kans op een goal. Bij DSS schoot de snelle rechtsbuiten nipt voorlangs, bij Maarssen miste Sarina Pua vrij voor de goal. Ruststand derhalve: 1-2

Na de rust een feller VV Maarssen. Als het voetballend niet gaat dan moet je knokken en dat is wat de ploeg deed na de rust. Er ontspon zich een prachtig gevecht met kansen over en weer. In de 58e minuut was het raak. Een afgeslagen corner van DSS belandde voor de voeten van Linda van der Meijden en Maarssen counterde vlijmscherp. Vanaf de eigen helft begon Linda aan een solo op links en tegelijkertijd trok captain Nikita Theteroglou een sprint van 80 meter vanuit het eigen strafschopgebied naar het strafschopgebied van DSS. De voorzet van Linda leek net iets te scherp, maar Nikita wist zich tussen twee verdedigers door te wurmen en al vallend de bal in het doel te punteren: 2-2 en Sportpark Daalseweide ontplofte!

Ook verdedigend stond Nikita haar mannetje, want niet veel later haalde ze een bal van de doellijn. DSS werd weer wat sterker en Maarssen moest af en toe aan de noodrem trekken. Zo haalde de ingevallen Bibi Bus een keer hard uit om de gevaarlijke vleugelspeelster af te stoppen. De toegekende vrije trap spatte uiteen op de lat en de rebound kon met pijn en moeite worden weggewerkt. De wedstrijd werd een slijtageslag en beide ploegen liepen op hun tandvlees. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Sarina Pua nog een goede kans. Haar voorzet bereikte echter net niet de vrijstaande Marieke Baas. Zodoende werd er na 90 minuten afgefloten en kon men zich opmaken voor 2x 15 minuten verlengen.

In die verlenging bleven beide teams ervoor gaan. DSS kreeg in de eerste verlenging een goede kans, maar de spits nam de bal niet goed aan. In de 2e verlenging kreeg Maarssen vlak voor tijd een enorme kans na een geweldige actie van Sarina Pua die Cynthia Buis alleen voor de keepster zette. Zij schoot echter tegen de keepster aan. Het leek de laatste kans van de wedstrijd en coach Van Dijk was langs de kant al bezig met een lijstje voor de penalty's. Tot daar de 118e minuut was. VV Maarssen kreeg vlak voor de middenlijn een vrije trap te nemen na een overtreding op Lizzy Bouwman. Lizzy pompte de bal het strafschopgebied in, de bal maakte een stuit, Linda kwam met haar hoofd net boven haar tegenstandster uit en de afvallende bal kon ze net met rechts binnen punteren: 3-2!!! Het Sportpark ontplofte weer en iedereen ging uit zijn dak. Wat een ontknoping! In de laatste twee minuten zette DSS - luid aangemoedigd door de eigen aanhang - nog alles op alles, maar VV Maarssen hield stand en plaatste zich voor de volgende ronde van de play-offs.

Aanstaande zaterdag de halve finale tegen Fortuna '54. Een ploeg uit onze eigen competitie waar VR1 twee weken geleden nog tegen gespeeld heeft...

Bekijk hier de video van de slijtageslag tegen DSS: