• Maarssen 1 kan (bijna-)kampioen Benschop één helft bijhouden

In de aanloop naar de wedstrijd tegen koploper Benschop moest de staf voor het eerst dit seizoen puzzelen met de opstelling, vanwege een toenemend aantal afwezigen. Tim Noltes en Tim Menue namen met krukken plaats op de tribune van Benschop en naast hen namen ook de geblesseerde Bob van Tricht en de geschorste Jantijn Augustin en Zaid el Jallouli plaats. Sven de Paauw haakte op de wedstrijddag nog af en bleef met griep onder de wol.

Toch lukte het om een gemotiveerd en goed georganiseerd Maarssen aan de start te krijgen. Jeffrey de Jongh werd centraal in de dekking gekoppeld aan de gevaarlijke spits van Benschop en Roan Gijssen, dit seizoen weer geheel fit na een zware blessure, kreeg voor het eerst dit seizoen een basisplaats links achterin de verdediging. Andere opvallende plaatsen waren weggelegd voor doelman Shane van Zanten (17) en Daimios Damkalis (16). Sebas Jansen (dit seizoen begonnen als spits) nam de plek in van de geblesseerde Tim Menue \"op 6\" en speelde een sterke partij.

VV Maarssen 1 startte gedurfd en waar mogelijk werd er ver van de eigen goal en 1-tegen-1 verdedigd. Benschop kwam daarom moeilijk in haar spel en gaf Maarssen de gelegenheid om het initiatief te nemen. Toch was het Benschop dat de eerste grote kans creëerde. De snelle rechtsbuiten werd via een vlotte combinatie rondom de middenlijn weggestuurd en kon alleen op doelman Van Zanten afgaan. Het duel werd in het voordeel van de doelman beslecht, die overigens een degelijke en volwassen partij stond te keepen. Maarssen deelde wat speldenprikjes uit via schoten van afstand van Daimios Damkalis, maar was net voor het rustsignaal het dichtst bij de openingstreffer toen aanvoerder Sven van Vuuren een kopbal van dichtbij gekeerd zag worden door de doelman van Benschop.

VV Maarssen en VV Benschop begonnen na rust ongewijzigd aan de wedstrijd, maar langzaam kantelde het wedstrijdbeeld in het voordeel van Benschop. Maarssen hoopte zo lang mogelijk de gelijke stand vast te kunnen houden, waardoor Benschop met het oog op de aanstaande titel meer risico's moest nemen, maar in de 56ste minuut was het dan toch Benschop dat scoorde. Zuur genoeg gebeurde dit uit een standaardsituatie. Benschop is gevaarlijk met corners. De laag voorgezette bal werd met het hoofd ingekopt en via het scheenbeen van een verdediger verdween de bal in het net. Maarssen was nog maar net van de teleurstelling bekomen of via een razendsnelle aanval werd de 2-0 binnen geschoven. In de laatste 15 minuten kon Maarssen alleen nog maar tegenhouden en werden een aantal licht aangeslagen spelers preventief vervangen met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Driebergen. In de slotminuten kon Benschop nog uitlopen naar 4-0, maar moet men het titelfeestje nog een week uitstellen omdat concurrent Focus niet verloor bij DESTO.

VV Maarssen 1 speelde een uur goed voetbal en met name de achterhoede en het middenveld oogde solide. De jonge Jesse Witlox en de nog jongere Daimios Damkalis lieten zien dat zij met hun creativiteit kunnen zorgen voor een extra impuls aan het spel van Maarssen. Voorin was het deze week matig en scoren blijft een lastig verhaal dit seizoen.

Doelpunten zullen er echter gemaakt moeten worden als Maarssen komende week op bezoek gaat bij FC Driebergen (aanvang 14.30 uur). Want bij winst kan Maarssen zich definitief veilig spelen. Driebergen speelt echter voor haar laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De ploeg staat slechts twee punten achter op een nacompetitieplaats en zal er alles aan doen om de punten in Driebergen te houden. Gelukkig keren komende week De Paauw, Augustin en Van Tricht weer terug in de selectie en is er in de wedstrijd tegen Benschop geen schade geleden als het gaat om schorsingen en blessures.