• Maarssen 1 morst punten maar blijft koploper

Zaterdag bleef VV Maarssen 1 bij AH'78 in Huizen steken op een 2-2 gelijkspel. Omdat de wedstrijd wat later begon door het ontbreken van wifi (en de scheidsrechter daardoor de opstellingen niet kon controleren), was de uitslag bij concurrent FC Hilversum al binnen, toen het in Huizen lang gelijk bleef. VV Maarssen hoefde dus niet alle risico's te nemen op een onvoorspelbaar veld en bij slechte weersomstandigheden. Uiteindelijk kon de ploeg leven met de puntendeling.

Deze wedstrijd zullen de Maarssen-spelers zich over een paar jaar waarschijnlijk niet meer herinneren, want goed en verzorgd voetbal was onder deze omstandigheden niet mogelijk en er waren te weinig hoogtepunten om in de herinnering achter te blijven. Wat men zich nog wel zal blijven herinneren was de verbazing toen men bij gastheer AH'78 arriveerde. Onduidelijk was nog even waar het veld was, waar men op moest spelen. Nadat de doelen gemonteerd waren, de hoekvlaggen werden geplaatst en de tuinstoeltjes waren neergezet als een soort van onoverdekte dug-out, werd duidelijk dat er sprake was van een voetbalveld. De harde wind en kou zorgden ook niet echt voor een sfeervolle ontmoeting tussen de koploper en de middenmoter, de ontvangst en de broodjes waren echter wel hartelijk en smakelijk en de wedstrijd verliep sportief.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. AH'78 gooide veel meer energie in de wedstrijd, waar VV Maarssen te lang probeerde de voetballende oplossing te vinden. Met veel duelkracht en strijd knokte AH'78 zich in de wedstrijd en verdiende hiermee tot twee keer toe een voorsprong. VV Maarssen creëerde te weinig, zeker toen het team in de tweede helft de wind flink mee had. Verder dan een mooi afstandschot van libero Jelle Bouma en een kopdoelpunt van Sven van Vuuren uit een voorzet van debutant Guillermo Rosalia uit de JO19-1 kwam VV Maarssen niet. Jesse Witlox stuitte van dichtbij op de keeper na één van de spaarzame goedlopende aanvallen en Tim Noltes verdiende een penalty, maar kreeg deze niet. Het slotakkoord was echter voor AH'78 en het was aan doelman Marco Schreyer te danken dat hij als winnaar uit het één-tegen-één duel kwam, anders had AH'78 de winst zelfs kunnen stelen. Nu werd 2-2 de einduitslag, waar beide ploegen vrede mee moesten hebben Dit voelde voor AH'78 meer als een overwinning dan voor VV Maarssen, dat eindelijk had kunnen profiteren van één van de schaarse foutjes van concurrent FC Hilversum. Nita won en heeft de beide koplopers weer bijgehaald. Nog acht wedstrijden en het blijft ongemeen spannend in 3C.

Zaterdag de volgende derby voor VV Maarssen. Desto komt vanaf de overkant van het kanaal naar Sportpark Daalseweide en zal het gelijkspel van afgelopen weekend tegen FC Hilversum een goed vervolg willen geven. De ploeg uit Utrecht staat vast op de vierde plaats en omdat deze plek aan het einde van de rit hoogstwaarschijnlijk recht geeft op een plek in de nacompetitie, zal Desto zijn huid duur verkopen. Aanvang 14.30 in Maarssen, onder hopelijk betere omstandigheden dan de afgelopen twee weken, waardoor het voor het publiek ook weer leuker wordt om langs de lijn te staan...