• Maarssen 1 onderuit tegen Lopik

    Het eerste mannenteam van VV Maarssen ging zaterdag op het regenachtige Daalseweide onverwacht hard onderuit tegen het stugge Lopik. Het team van trainer Marco van der Meer staat na de 0-3 weer met beide benen op de (drassige) grond.

    Na twee mooie overwinningen werd er uitgekeken naar de thuiswedstrijd van het seizoen. Het vernieuwde VV Maarssen 1 acteert sterk in thuiswedstrijden en na de prima seizoensstart werd er met vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd tegen Lopik 1. Dat vertrouwen bleek misplaatst, want Maarssen oogde de eerste twintig minuten onzeker en slap. Lopik zat wel goed in de wedstrijd en na een aantal verdedigingsfouten kwamen ze op een voorsprong. Om aan te geven hoe Maarssen in het eerste deel van de wedstrijd tegenstand bood, scoorde Lopik de tweede goal nota bene uit een corner die Maarssen mocht nemen. De bal werd echter verloren en voordat de speler van Lopik iemand tegenkwam met een Maarssen-shirt, lag de bal al achter Tim Bakker. Toen Maarssen kort hierna ook nog eens met tien man verder moest, werd het perspectief op een goed resultaat alleen maar minder. Gelukkig werd het rust, voordat de schade groter kon worden.

    In de rust werd besloten aanvaller Jordi Kreuger te brengen voor een verdediger, en Ronald Wielinga verving Sebas Jansen. Maarssen rechtte de rug en ging ondanks de man minder op zoek naar de aansluitingstreffer. Lopik werd achteruit gedrongen en Zaid el Jaloulli kwam een teenlengte tekort om de voorzet van Tim Noltes van dichtbij binnen te tikken. Ook Jesse Witlox had pech toen zijn geplaatste bal van dichtbij op de paal belandde. Maarssen drong aan, maar kreeg geen loon naar werken. Toen Lopik na 70 minuten wel scoorde, was de wedstrijd definitief gespeeld.

    Een teleurstellend resultaat, maar gelukkig liet Maarssen in de tweede helft zien met een goede instelling wel partij te kunnen bieden. Om aan te haken bij de bovenste ploegen in de afdeling zal er komende zaterdag tegen HSSC ยด61 gewonnen moeten worden in Hei en Boeicop.

    Ook VV Maarssen 2 verloor, van De Meern 4 met 4-5. Het beloftenteam JO19-1 kwam met een punt terug uit Harmelen, tegen SCH'44 werd het 4-4.