• Maarssen 1 stijgt, temperatuur daalt

Dit seizoen heeft de KNVB in overleg met de amateurverenigingen afgesproken om de competitie later in het jaar te laten beginnen. Eén van de voordelen van deze verschuiving van het competitieschema zou moeten zijn dat er meer wedstrijden onder aangename omstandigheden gespeeld kunnen worden. Het enthousiasme over dit besluit zal na afgelopen zaterdag weer een stukje minder zijn geworden, want het was alweer de zoveelste zaterdag dat er een wedstrijd gespeeld werd onder barre weersomstandigheden. Het leek eerder op een wedstrijd uit de Siberische competitie, want de kunstgrastoendra van Voorwaarts werd geteisterd door kou, een snerpende wind, dwars over het veld aangevuld met een aantal heerlijke sneeuwbuien. Complimenten voor de spelers van zaterdag 2, want zij waren samen met enkele andere hondstrouwe bezoekers van VV Maarssen de enige supporters langs de lijn op het verder uitgestorven sportpark.

Beide ploegen hadden waarschijnlijk ook bedacht dat hard heen en weer rennen de enige mogelijkheid was om niet te bevriezen. Toen Maarssen voor het eerst besloot \"heen\" te rennen (heen is dan richting de Noordpool waar de keeper van Voorwaarts stond te posten) was het Zaid el Jaloulli die uit een mooie steekbal van Jordi Kreuger de 0-1 binnenschoot. Een snelle voorsprong voor Maarssen, maar omdat het principe van heen en weer rennen ook inhoudt dat je weer terug moet rennen, lag de eerste de beste bal van Voorwaarts richting de Zuidpool waar Tim Bakker stond te ijsberen ook in het net. Dus al 1-1- na vier minuten.

Maarssen probeerde snel weer op voorsprong te komen, maar was onzorgvuldig in de passes. En als het dan niet lekker loopt met gevoelstemperatuur -20 graden wordt het heel lastig om je weer in de wedstrijd te spelen. Tot aan de rust bleef het dan ook rommelig, slordig en soms slap.

Na de rust werden de omstandigheden er niet beter op, maar de inzet en het spel van Maarssen gelukkig wel. Voorwaarts werd teruggedrongen en kon alleen nog tegenhouden, wat men met veel overgave deed. Maarssen kreeg kansen via kopballen van Ronald Wielinga en Sven de Paauw. Sven van Vuuren strandde drie keer op de benen van Voorwaartskeeper in één actie. Maar ondanks een groot veldoverwicht creëerde Maarssen te weinig voor de goal van de tegenstander. De klok tikte door in het nadeel van Maarssen en omdat de scheidsrechter het ook koud had gekregen, werd er zonder blessuretijd afgefloten.

VV Maarssen mannen 1 schuift door het gelijkspel weer een plekje omhoog naar plaats negen en ziet de afstand met de ploegen onder de streep groeien naar zeven punten. Nog meer positief nieuws was er te melden op het veld, want Jesse Witlox maakte sneller dan verwacht na zijn operatie zijn rentree op het veld en viel op met een goede invalbeurt in de tweede helft.

Komende zaterdag speelt Maarssen 1 een thuiswedstrijd tegen DOSC, dat dit weekend voor het eerst in maanden weer een wedstrijd winnend af wist te sluiten. De heenwedstrijd in Den Dolder was van Maarssense kant één van de betere wedstrijden, wat leidde tot een 0-2 voorsprong na 75 minuten. In de hectische slotfase kwam DOSC toen echter nog terug tot 2-2. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Daalseweide. Na afloop wordt gezorgd voor een stukje live muziek in de kantine om op te warmen, want het kan weer wat frisjes zijn langs de lijn.