• Maarssen 1 verspeelt goede seizoensstart

Op het knusse sportpark van HSSC '61 in Hei- en Boeicop mocht VV Maarssen 1 proberen de eerdere nederlaag tegen Lopik weg te spoelen. Aan de omstandigheden lag het niet, want het zonnetje scheen en de grasmat lag er goed bij.

De opstelling bij VV Maarssen 1 was op een aantal plaatsen gewijzigd, mede door de schorsing van Sven van Vuuren. Ronald Wielinga startte voor het eerst dit seizoen in de basis en meldde zich direct aan het begin van de wedstrijd met een kans. Zijn schot werd echter geblokt. Maarssen startte goed, maar dat duurde helaas maar tien minuten. De passes werden steeds slordiger, er was weinig beweging zonder bal en als er dan een keer richting het doel van de boomlange keeper van HSSC'61 werd getrokken, werd er te gehaast geschoten of liep een verdediger in de weg. HSSC meldde zich steeds vaker voor het doel van Maarssen en met name de linkermiddenvelder kwam een aantal keren gevaarlijk door. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist deze speler de score opende, met een schuiver onder keeper Tim Bakker door.

Met hangen en wurgen haalde Maarssen met een 1-0 achterstand de rust. Ook nu werd afgesproken om meer druk naar voren te zetten. Jesse Witlox kwam de aanval versterken, in de hoop dat zijn creativiteit zou zorgen voor meer kansen voor de Maarssense aanvallers. VV Maarssen drong ook aan en zag in een scrimmage de bal tot twee keer toe van de lijn gehaald worden, maar heel veel kansen werden er verder niet genoteerd. De eerste keer dat HSSC in de tweede helft serieus over de middenlijn kwam, was het wel meteen raak: uit een onschuldige ogende aanval viel de bal opeens vrij bij de tweede paal, waar de bal simpel binnengetikt kon worden. Met Sebas Jansen als extra spits ging Maarssen in het laatste kwartier nog meer risico nemen, wat leidde tot kansen voor Ronald Wielinga, die echter iets te lang aarzelde met afdrukken. Daarna hobbelde de wedstrijd naar het einde, waardoor Maarssen tegen de tweede nederlaag op rij aanliep.

Was HSSC zoveel beter? Dat niet, maar het elftal uit Hei- en Boeicop stroopte de mouwen op en liet zien dat ze deze wedstrijd heel graag wilden winnen. Het verschil in instelling was dan ook doorslaggevend. VV Maarssen 1 heeft weer een week de tijd om zich op te laden en te revancheren. De volgende wedstrijd wordt gespeeld bij één van de koplopers in de derde klasse, DOSC uit Den Dolder. Dat wordt dus geen makkelijke opgave voor Maarssen.

Het tweede team van de Maarssense mannenselectie won wel, tegen Voorwaarts 3 werd het 0-2. En het talententeam JO-19 haalde opnieuw geen punten in een doelpuntrijke wedstrijd, thuis tegen VVIJ werd het 3-4.