• Maarssen 1 wint bij tweedeklasser FC Almere

De eerste zware trainingsweken werden door de mannenselectie afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Almere. Die club deed vorig seizoen in de 2e klasse lang mee voor de prijzen en was dus een prima test voor het vernieuwde VV Maarssen. Zowel bij Almere als bij Maarssen ontbraken nog een aantal spelers, maar er was al goed te zien dat Maarssen meer mogelijkheden heeft dan vorig seizoen.

Met name achterin en op het middenveld is de concurrentie groot. Spelers kunnen zich niet verstoppen op training en in wedstrijden en er werd dan ook met overgave gevoetbald. In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het Almere dat met een afgekeurde goal als eerste gevaarlijk werd. Het centrale duo Ferdi Vrede en Sven de Paauw moest even wennen aan elkaar, maar ze kregen de organisatie steeds beter onder controle, waardoor het wedstrijdbeeld kantelde in het voordeel van VV Maarssen. Wesley Suister opende dan ook terecht de score na goed voorbereidend werk van Sven van Vuuren. Ook de 0-2 kwam van de schoen van Suister. Het enige wat Maarssen zich in deze fase van de wedstrijd mocht verwijten, was het afronden. Want zowel Van Vuuren als Wesley van Zoolingen kregen opgelegde kansen. De ruststand bleef hierdoor 0-2.

Na rust was het niveau aan beide kanten iets minder, maar Maarssen speelde geduldig de bal rond op zoek naar een hogere uitslag. Almere gaf echter ook niet op en met nog 25 minuten te spelen scoorde Almere uit een vrije trap 1-2. Hamza Bagdadi, Ronald Wielinga en Amine Bouzraa werden ingebracht als verse krachten en het was VV Maarssen dat het meest profiteerde van de groter wordende ruimtes. Kansen van Bouzraa en Suister werden echter niet omgezet in goals en Maarssen moest genoegen nemen met een kleine overwinning.

In vergelijking met de wedstrijd van de week ervoor tegen Loosduinen is er zowel conditioneel als qua voetbalbedoeling veel progressie gemaakt. Zeker vijf spelers waren er deze wedstrijd door vakanties en blessures nog niet bij. De concurrentie zal groot zijn en meehelpen om een hoger niveau te halen.