• Maarssen 2 pakt de draad weer op

Na drie weken zonder competitievoetbal mocht VV Maarssen 2 eindelijk weer eens spelen om de punten. De komende periode zal Maarssen goede resultaten moeten blijven boeken om mee te blijven doen om de titel. Ook al gaat het niveau de laatste weken omhoog, in de gespeelde oefenwedstrijden bleek de wisselvalligheid die Maarssen in de eerste seizoenshelft parten speelde nog niet weg. Uitstekende wedstrijden werden afgewisseld met teleurstellende optredens. Aan Maarssen-2 de taak om te laten zien dat ze er staan nu er weer wekelijks competitievoetbal gespeeld mag worden.

De verwachting was dat het een lastige middag zou worden. In de aanloop waren er wat problemen met afzeggingen, zieken en blessures. Tegenstander SCH’44 staat in de middenmoot, maar heeft verrassende resultaten gehaald (zowel positief als negatief). Net als Maarssen dus een team dat wisselend presteert, en gezien de zware weersomstandigheden moest Maarssen bij de les zijn om hier niet tegen puntverlies aan te lopen.

VV Maarssen 2 begon voortvarend aan de wedstrijd en al na een paar minuten lag de bal op de stip. Tim Noltes zette sterk door, won op basis daarvan zijn duel en kon alleen nog worden afgestopt met een opzichtige overtreding. De penalty werd beheerst binnengeschoten door Wesley de Bruin, 1-0. De extreem harde wind die precies in de lengte over het veld stond, maakte goed voetbal bijna onmogelijk. Maarssen had de wind mee, SCH’44 had veel moeite om van de eigen helft te komen en werd voor rust maar één keer gevaarlijk, via een vrije trap op de buitenkant van de paal. Maarssen kwam echter ook maar moeizaam tot kansen, en dat lag toch vooral aan de wind. Op het snelle kunstgras was bijna iedere bal naar voren te hard, elke bal in de breedte bleek nauwelijks in te schatten en alle voorzetten waren te scherp, zelfs al werd er bijna alleen maar over de grond gespeeld. Het aantal doeltrappen voor SCH’44 was haast niet te tellen, maar gelukkig werd er voor rust toch nog een keer gescoord. Wederom was het Tim die zich vastbeet in een duel en de bal bezorgde bij Julian de Jong, die alleen voor de keeper rustig bleef en de bal beheerst binnenschoof.

In de rust werd vooral gesproken over hoe om te gaan met de tegenwind in de tweede helft. Bij het uitkomen van de kleedkamer bleek dat Moeder Natuur naast de krachtige wind ook nog een ongelooflijke hoosbui in petto had. Het paste bij het beeld dat het een zware tweede helft kon worden, waarin moest worden gevochten om de opgebouwde 2-0 voorsprong te behouden. Daarin slaagde Maarssen prima. Het hield SCH ’44 ver genoeg van het eigen doel, en ook SCH merkte dat ballen naar voren vaak onhaalbaar voor de aanvallers over de achterlijn liepen. Een groot verschil met SCH’44 was dat Maarssen met Shane van Zanten een keeper heeft die zelfs met deze wind de bal tot dichtbij de middenlijn kan trappen. Waar SCH voor rust na een doeltrap direct weer onder druk stond vlakbij de eigen 16 meter, kon Maarssen dankzij Shane verder van het eigen doel de duels uitvechten. Omdat Maarssen de meeste van deze duels won, bleef de druk op het doel van Shane beperkt. De verdediging van Maarssen stond ook na rust uitstekend, waardoor in de tweede helft één ingreep van de keeper volstond, een uitstekende redding op een aardig afstandsschot.
    Na een minuut of 10 in de tweede helft was de bui over, brak af en toe de zon door en ging de wind iets liggen. Dat was meteen de fase waarin Maarssen de wedstrijd besliste. Eerst was het de ingevallen JO19-1-speler Joeri de Caes die prima afrondde na een even prima voorzet van Tim Noltes (die daarmee zijn derde assist van de dag afleverde). Na die goal was het verzet van SCH ’44 gebroken, waardoor Maarssen in de resterende tijd kon uitlopen naar 0-6. Wesley schoot zijn tweede penalty van de middag binnen nadat de doorgebroken invaller Enrico Pululu werd neergehaald in de zestien, Cavit Yavuz reageerde even later attent op een teruggekomen bal van de lat en het slotakkoord was weer voor Joeri die op een scherpe voorzet bij de eerste paal alerter en agressiever reageerde dan de keeper van SCH ’44.

Zo was het al met al een prima middag voor Maarssen 2. Ondanks de nog altijd aanwezige wisselvalligheid lijkt het grootste winstpunt de laatste weken het scorend vermogen. Lukte het Maarssen de laatste drie wedstrijden voor de winterstop slechts om één doelpunt te maken, na de winterstop staat de teller al op zestien goals in vier wedstrijden. Maarssen 2 heeft alles dit seizoen in eigen hand en zal de goede reeks graag doorzetten volgende week in de thuiswedstrijd tegen SVM.