• Maarssen 2 wint laatste wedstrijd voor de winterstop

VV Maarssen 2 heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. Overtuigend was dit echter niet. Net als de laatste weken bleek het maken van een doelpunt een hele opgave. Maar omdat dit één keer lukte en er achterin nagenoeg niets werd weggegeven, werd er wel gewonnen.

Na de 0-0 tegen HMS en de 2-0 nederlaag tegen EDO kwam hekkensluiter Nita op bezoek. Na een uitstekende oefenwedstrijd op dinsdag was het zaak om dat gevoel mee te nemen deze wedstrijd in en de tegenstander zo snel mogelijk duidelijk te maken dat er tegen Maarssen niets te halen viel. Dat signaal werd echter niet afgegeven. Niet dat Nita de baas was op het veld, maar er kon niet gezegd worden dat ze volledig werden overtroefd. Toch was Maarssen de bovenliggende partij. Het kwam verdedigend niet in de problemen en had het meeste balbezit. Maar omdat het tempo te laag lag, was het allemaal vrij makkelijk te verdedigen. Alleen als Maarssen snel omschakelde en de ruimte benutte, werd het gevaarlijk. Dat gebeurde vooral als de backs Sam Tjoeng en Hamza Bagdadi mee opkwamen over de flanken. De grootste kans was voor Cavit Yavuz, die een scherpe voorzet van Hamza binnen leek te glijden. Een ultieme reflex van de keeper voorkwam dit echter. Uit een vergelijkbare aanval viel iets later wel de 1-0. Na een ingooi op de middenlijn werd de bal vrijgemaakt door Geert van Liempt en meegegeven aan de opstomende Hamza. Hij haalde de achterlijn, behield het overzicht en legde de bal perfect terug op de inmiddels ook in het zestienmetergebied opgedoken Geert, die vervolgens de 1-0 binnenschoot. Waar een doelpunt soms bevrijdend werkt op een ploeg, zeker op een ploeg die de twee voorgaande wedstrijden niet gescoord heeft, was dat vandaag niet zo. Het tempo bleef laag en grote kansen waren er voor rust niet meer te noteren.

In de rust een ontevreden trainer John Dunsbergen die probeerde het team weer op scherp te krijgen. Hij had besloten om in één keer al zijn vier wissels in te brengen. Helaas bleek de groep vandaag niet vatbaar voor enige prikkel. Ook de tweede helft was ongeïnspireerd, maar omdat ook Nita niet meer kon brengen dan het spelen van een paar lange ballen, kwam Maarssen niet in de problemen. Er ontstond nog een goede kans voor Geert maar zijn volley uit een voorzet ging over de goal. Kort voor tijd kwam voor Nita die ene kans die altijd komt. Gelukkig voor Maarssen schoot de plotseling in balbezit gekomen Nita-aanvaller naast de goal van keeper Shane van Zanten, die de geblesseerde Zeb den Uyl wederom prima verving.

Nu de competitie halverwege is, kan voor Maarssen 2 de tussenbalans worden opgemaakt. Met 11 tegengoals heeft ons tweede samen met HMS en EDO de minst gepasseerde defensie, maar de volledige top-6 heeft vaker gescoord. In dat laatste ligt met name de laatste weken het probleem en dus ook de grootste uitdaging voor de tweede seizoenshelft. VV Maarssen 2 heeft vaak de ba,l maar is de laatste weken te weinig agressief en doortastend om tot grote kansen en goals te komen. Eén doelpunt in de laatste drie wedstrijden is te weinig voor een ploeg die bovenin mee wil doen.
    VV Maarssen 2 vindt zich terug op de tweede plek op de ranglijst en voldoet daarmee aan de verwachtingen. De doelstelling is het spelen van nacompetitie, waarvoor volgens trainer John een gemiddelde van twee punten per wedstrijd nodig is. De eerste tien wedstrijden leverden 22 punten op en de huidige tweede plek volstaat voor kwalificatie voor de nacompetitie.
    Niets is echter nog beslist. Met één punt achterstand op koploper EDO is Maarssen nog volop in de race voor het kampioenschap, maar met drie achtervolgers binnen vijf punten kunnen misstappen meteen tot problemen leiden. Een leuke, open competitie waarin nog van alles kan gebeuren dus.
    Maar nu eerst de winterstop. Al is het maar een korte. Volgend weekend sluit Maarssen 2 de eerste seizoenshelft af en op 8 januari staat de eerste training weer op het programma. Vervolgens zal het team van 11-14 januari op trainingskamp gaan naar de regio Nijmegen, waar een tweedaags toernooi wordt gespeeld maar ongetwijfeld ook ruimte is voor leuke activiteiten buiten het veld. Vervolgens staan er nog een paar oefenwedstrijden op het programma, waarna de competitie zal worden hervat op 16 februari met een thuiswedstrijd tegen CSW, dat drie punten achter Maarssen de vierde plek bezet.