• Maarssen 30 minuten de kluts kwijt tegen DESTO

Na twee goede wedstrijden met veel inzet, concentratie en mooie doelpunten, was Utrechtse buurman DESTO te gast op het koude kunstgras van Daalseweide. VV Maarssen mannen 1 kon de ambities voor een derde overwinning op rij na één helft al in de ijskast zetten. Want na een onrustig half uur voor de rust ging DESTO met een comfortabele 0-3 voorsprong richting de warmte van de kleedkamer.

De wedstrijd begon aardig en VV Maarssen had een licht veldoverwicht. De eerste 15 minuten speelde zich grotendeels af op de helft van DESTO. Dat had niet alleen met de dadendrang van VV Maarssen te maken, maar ook met de taktiek van de tegenstander. DESTO zakte gewillig in en probeerde bij balverlies van Maarssen razendsnel om te schakelen naar de aanval. Met snelle counters probeerde men Maarssen te verrassen. Dit leverde voor beide ploegen geen kansen op, maar toch kwam DESTO uit het niets op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van DESTO was onnauwkeurig en verdween over de achterlijn, maar het fluitsignaal was niet bestemd voor de achterbal, maar voor een penalty vanwege een duw- en trekmoment in het doelgebied. Dit buitenkansje werd door Desto met beide handen aangegrepen en de achterstand werkte verlammend op de thuisploeg. Ondanks dat er nog 75 minuten te spelen was, liepen de spelers in deze fase over het veld alsof de nederlaag al aanstaande was. De 0-2 en 0-3 ontstonden dan ook vanuit een slecht georganiseerde verdediging; Maarssen was de kluts kwijt.

Weer moest in de rust een achterstand verwerkt worden en leek het opgebouwde vertrouwen na twee overwinningen als sneeuw voor de zon verdwenen. Gelukkig rechtten de spelers de rug, werd Sven van Vuuren als extra aanvaller gebracht en knokte VV Maarssen zich terug in de wedstrijd. Nu had Maarssen niets te klagen over een moment in het strafschopgebied en de bal ging wederom op de stip. Sven van Vuuren schoot de 1-3 binnen en Maarssen ging op zoek naar meer. DESTO ging vrijwillig achteruit, leunde op de sterke verdediging, waar Maarssen uit alle macht deuken in probeerde te schieten. Ondanks dat Maarssen op basis van de eerste helft geen aanspraak kon maken op punten, was er dus zomaar geloof in een gelijkspel. Keeper Jordy Pouw van DESTO was echter onpasseerbaar, want schoten van Sven van Vuuren en Ronald Wielinga (2x) werden van dichtbij onschadelijk gemaakt. Via de goed ingevallen Jantijn Augustin werden keer op keer de ballen richting de doel gestuurd, maar gescoord werd er aan Maarssen-zijde niet meer.

Een teleurstellend resultaat en VV Maarssen 1 moet met een schuin oog naar beneden blijven kijken. Met nog negen wedstrijden voor de boeg lijkt het erop dat VV Maarssen nog minimaal drie overwinningen nodig heeft om zich rechtstreeks veilig te spelen. De eerstkomende tegenstander is SC Everstein op zaterdag 10 maart. Maarssen mag dan wederom in een thuiswedstrijd proberen de eerste van deze drie overwinningen uit het vuur te slepen. De heenwedstrijd ging kansloos verloren, dus dat wordt een pittige kluif voor de Maarssenaren.