• Maarssen 4 deelt punten met VVJ

Waar twee ploegen achteraf de winst claimen, is een puntendeling wat Koning Salomon zou beslissen. En zo geschiedde.

Eindelijk is de competitie begonnen! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een competitie met een groep van 18 man. Een groep zonder Pieter, Aldert, Erik en Arnout. De zon scheen en de grasmat van veld 1 van VVJ was een biljartlaken. Hoe was de wedstrijd? Het wedstrijdbeeld liet een dominerend Maarssen zien. En een ingegraven gastheer, loerend op de counter.

VVJ had snel door dat zij met een voetballende ploeg te maken hadden. Veel mensen achter de bal en vandaar uit voetballen. Maarssen had moeite met de momenten van druk zetten. Daar werd door VVJ van geprofiteerd met snelle uitvallen. Maar doelman Sven Hulshof toonde zich een betrouwbare sluitpost en klopt duidelijk aan de deur van de selectie van Marco van de Meer.

Het was in de eerste helft druk op de helft van VVJ. En Maarssen creƫerde in die drukte toch kansen. Maar helaas zonder doelpunt. Met 0-0 werd er gerust.

Voor de tweede helft waren er duidelijk afspraken gemaakt bij VVJ: met zijn allen achter de bal en benut de ruimte achter de verdediging van Maarssen. VV Maarssen 4 kreeg de ruimte om te voetballen en had overduidelijk veldoverwicht. Een doelpunt hing in de lucht. En die goal viel ook. Miscommunicatie in de verdediging. Een wanhoopsafstandschot. En het was 1-0 voor VVJ.

VVJ juichte alsof de buit binnen was. Maarssen ging verder waar het gebleven was en zocht de gelijkmaker. Die kwam. Vijf minuten voor tijd scoorde David Zelis de gelijkmaker, op slim aangeven van broertje Fabian. Eindstand 1-1 en het publiek was tevreden.

Op de foto de bank van Maarssen in de 2e helft. V.l.n.r.: Denise, geblesseerde Bram, Ralph, Erik (die bijna vader wordt) en Leroy, die druk is met het vertellen van zijn vakantieavonturen.