• Maarssen 4 wint de derby

Wat doe je na een debacle? Doorgaan. Robben zei ooit, hoe harder je traint, des te sterker ben je in de wedstrijd. En de vonken vlogen er woensdagavond vanaf. Passie en plezier spatte van veld 11, die woensdagavond. En de trainer zag dat het goed was.

Dat was woensdag. Zaterdag het echte werk. Tegenstander van de dag: Omnisportvereniging Maarssenbroek ‘75. Beter bekend als OSM '75.
    Trainer Barry besloot de wedstrijd te fluiten nadat bekend was dat er geen scheidsrechter beschikbaar was.

Terug naar de wedstrijd van zaterdagmiddag. De focus was er en de wil. Maarssen speelde de eerste helft zoals zij vorige week de eerste 30 minuten deden: linies kort, tempo bepalend en rust aan de bal. Even ging het in de eerste helft mis doordat het middenveld te hoog stond. OSM kon daarvan niet profiteren. Maarssen ging rusten met een terechte 2-0 voorsprong.

De tweede helft een aangepast OSM. Het middenveld zakte iets in bij balbezit, waardoor er meer ruimte tot voetballen kwam. Maarssen hield netjes de linies kort en vergrootte de voorsprong kort na rust naar 3-0. OSM wilde zich niet bij het verlies neerleggen en zocht naar de bekende anschlusstreffer. Die kregen zij ook. Twee keer zelfs. De 3-2 met nog vijftien minuten op de klok. Maarssen bleef voetballen en OSM wilde voor de 3-3 gaan. Maarssen speelde slim en OSM was niet bij machte om twee snelle omschakelmomenten van Maarssen te pareren. Eindstand 5-2.

Opvallend was in deze wedstrijd het inpassen van de bal. Dat viel ook de leider van OSM op en complimenteerde na de wedstrijd Maarssen daarvoor. Inspelen van de bal in de dekking, het rondspelen en het kaatsen vond hij prachtig om te zien. De zure smaak van vorige week is weggespoeld. Met de overwinning nestelt Maarssen zich in de top, met zes punten achterstand op de nummers 1 en 2. Deze flow vasthouden en punten pakken tot de winterstop betekent een mooie tweede seizoenshelft.

Op de foto: oud-speler Erik Baas, die de wedstrijd in Bant via Langs de Lijn anno 2019 volgde: whatsapp.