• Maarssen bijt niet door tegen Everstein

VV Maarssen 1 speelde zaterdag gelijk in de thuiswedstrijd tegen SC Everstein. Het blijft daardoor spannend in de brede middenmoot van de Derde Klasse. Zowel Maarssen als tegenstander Everstein stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op 20 punten met een marge van maar vijf punten op de onderste drie ploegen. Voor beide teams dus een belangrijke wedstrijd. SC Everstein kon met iets meer vertrouwen aan de wedstrijd beginnen, want de heenwedstrijd werd eenvoudig gewonnen.

Toch was het VV Maarssen dat sterk uit de startblokken schoot. Omdat op het hobbelige veld een verzorgde opbouw lastig was, werd er eerder voor gekozen de lange bal te spelen op de snelle buitenspelers. Dit leidde al direct tot een grote kans voor Cavit Yavuz die vanaf links gelanceerd werd en ongehinderd het doelgebied in kon lopen. Schuin voor de goal ging zijn doelpoging echter ver naast.

Kort daarop volgde de mooiste aanval van de wedstrijd, na balverlies van Everstein op de helft van Maarssen. Maarssen schakelde razendsnel om via Jantijn Augustin, die de bal richting de rechtervleugel stuurde. De perfecte voorzet van Jordi Kreuger liet de slim naar de eerste paal gelopen El Jaloulli lopen voor de instormende Sven van Vuuren, die de bal hard tegen de touwen schoot. Een doelpunt zoals je dat op het trainingsveld wekelijks oefent en hoe mooi is het dan, als dit er dan ook in een wedstrijd uit komt. Maar de vlag omhoog betekende: afgekeurd. VV Maarssen herpakte zich en nu ging de aanval weer over links, opgezet door Zaid el Jaloulli die met een bekeken schuiver onder de keeper door toch de 1-0 op het scorebord zette.

Maarsen ging vervolgens op zoek naar de veilige marge van twee doelpunten en weer was het El Jaloulli die aanzette. Zijn eerste dribbel ging nog langs een speler van Everstein maar de tweede verdediger kon allen ten koste van een overtreding een nieuwe doelpoging voorkomen. Dit gebeurde echter in de 16 meter en Maarssen mocht aanleggen voor een strafschop. Spits Sven van Vuuren meldde zich voor dit klusje, maar zag zijn schot en rebound gekeerd worden door de keeper. Een domper voor VV Maarssen en lichte twijfel in het elftal. Everstein kwam beter in de wedstrijd en keeper Tim Bakker zag een gevaarlijke voorzet angstvallig dicht voorbijschieten, zonder dat iemand er een teen tegen aan kreeg en redde goed op een indraaiende voorzet vanaf links.

In de rust verving Julian de Jong de licht geblesseerde Jordi Kreuger in de aanval. SC Everstein slaagde erin om VV Maarssen terug te dringen op eigen helft en voerde de druk op. Hierdoor kreeg Maarssen veel ruimte om te counteren. Invaller Julian de Jong kreeg de bal na een prima actie van Hamza Bagdadi op een presenteerblaadje, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Veel van de aanvallende intenties van Maarssen konden geen genade vinden in de ogen van assistent-scheidsrechter en eindigden in een vlagsignaal voor buitenspel. Hiermee werd de angel uit het aanvalsspel van Maarssen gehaald en werd de druk op de goal van Tim Bakker steeds groter. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Everstein uit een scrimmage dan toch nog die voor Maarssen vervelende gelijkmaker. Het slotstuk was daarna weer voor Maarssen, want de sterk spelende Van Vuuren perste er nog een gevaarlijke vrije trap uit, die ternauwernood uit de goal werd getikt door de Eversteingoalie, maar de wedstrijd eindigde in 1-1.

Als het VV Maarssen gelukt was de 2-0 op het bord te krijgen, was de ploeg zeker in staat geweest de overwinning binnen te slepen. Nu kon Everstein zich terugknokken in de wedstrijd. Beide ploegen schieten niet veel op met dit resultaat en Maarssen zakt zelfs een plekje op de ranglijst. Het was dit weekend de start van de derde periode. En hoewel VV Maarssen daar niet actief mee bezig is, is dit wel de fase in het seizoen waarin de meeste beslissingen gaan vallen. De kampioen mag in deze klasse al met potlood ingevuld worden, want na het verlies van de enige concurrent Focus heeft Benschop inmiddels een marge van zeven punten. Verder moet alles nog beslist worden, want Voorwaarts en OSM sluiten ook weer aan en is nog lang niet beslist welke ploeg direct degradeert en welke twee teams nacompetitie moeten spelen voor klassebehoud. Drie overwinningen op rij, voor welke ploeg dan ook, geeft echter direct weer kansen op de vierde plek op de ranglijst - een positie die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden...

Komende zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Voorwaarts. Voorwaarts was weliswaar hekkensluiter, maar wist de afgelopen twee wedstrijden winnend af te sluiten en is dus in de winning mood.