• Maarssen onnodig onderuit in de beker

De tweede bekerwedstrijd van VV Maarssen 1 tegen Hees is uitgelopen op een teleurstellende 3-1 nederlaag.

Ondanks een kleine onderbreking aan het begin van de wedstrijd vanwege onweer, was het Maarssen dat de wedstrijd geconcentreerd begon en duidelijk de bovenliggende partij was. De ploeg bouwde verzorgd op, stoorde snel bij balverlies en Hees had moeite om van de eigen helft af te komen. Maarssen creëerde kansen via Matthijs Schnell, Julian de Jong en Tim Noltes maar de scherpte voor de goal ontbrak. Na 35 minuten kreeg Hees grip op de opbouw van Maarssen en kantelde de wedstrijd. Toch kreeg Maarssen op slag van rust na een prima aanval over links nog een levensgrote kans via Roy Daalhuizen, maar ook deze kans leverde geen doelpunt op.

Na rust kwam Maarssen op een 1-0 achterstand, na slecht uitverdedigen in het eigen zestienmetergebied. De onrust achterin en later in de rest van het team kwam het spelbeeld niet ten goede en via een prachtig afstandsschot scoorde Hees 2-0. Na wederom slecht verdedigen scoorde men zelfs de 3-0. In de laatste 10 minuten was de pijp leeg bij Hees en kon een fitter Maarssen nog wat terugdoen via Julian de Jong, maar het geloof in een goede afloop was toen al lang verdwenen.

Al met al een teleurstellend resultaat voor het vernieuwde VV Maarssen 1, tegen een team met minder kwaliteit maar wel met een betere inzet en een betere wil om te winnen. Werk aan de winkel dus voor staf en spelers van VV Maarssen. Er volgen nog twee wedstrijden (dinsdag een oefenwedstrijd uit bij Roda '23 in Bovenkerk en zaterdag een bekerwedstrijd uit bij Laren) tot aan de competitieopening tegen Kockengen, waarin Maarssen de gelegenheid krijgt om toe te werken naar een basisformatie. Tot nu toe hebben veel spelers de gelegenheid gekregen zich te bewijzen en is het aan de technische staf om twee uitgebalanceerde teams op de been te brengen.