• Maarssen VR1 verslaat koploper en neemt koppositie over

VV Maarssen VR1 heeft zondag de klassieker tegen SDO met 4-0 gewonnen. Een hoofdrol was weggelegd voor Linda van der Meijden, die binnen het halfuur een hattrick scoorde. Door deze overwinning komt Maarssen in punten gelijk met SDO, maar neemt het de koppositie over op basis van een beter doelsaldo.
    De hervatting van de competitie na de winterstop was voor VV Maarssen VR1 meteen de klassieker tegen SDO, dit jaar extra beladen omdat de koppositie op het spel stond. De Bussumers hadden tot dusver al hun acht wedstrijden gewonnen, terwijl Maarssen alleen van Buitenveldert had verloren. Vanaf de eerste training in het nieuwe jaar stond bij Maarssen alles in het teken van de wedstrijd tegen SDO. Doordat de hele voorhoede al het hele seizoen in de lappenmand ligt, trad het vrouwenteam opnieuw aan met drie middenveldsters in de aanval.
    Het begin van de wedstrijd was rommelig. Er stond spanning op de wedstrijd en de harde wind hielp ook niet mee. Na een gelijkopgaande openingsfase nam Maarssen na een minuut of tien het initiatief in handen. Dit resulteerde direct in de eerste kans van de wedstrijd. De loopactie vanaf het middenveld was van Marieke Baas, de steekbal van captain Lianne Grin, maar helaas kreeg Marieke de bal net niet lekker mee waardoor ze strandde in het strafschopgebied. In de 17e minuut was het wel raak. Een afgeslagen aanval werd vanaf links opnieuw ingebracht door Bibi Bus, waarna de goed naar binnengekomen Cynthia Buis het duel aanging en de bal voor de voeten viel van Linda van der Meijden. Met een droge knal in de hoek schoot ze Maarssen naar een verdiende 1-0 voorsprong.
    VV Maarssen kreeg daarna kansen op meer. In de 25e minuut liet ook SDO voor het eerst van zich horen. Een bal werd slordig uitverdedigd achterin bij Maarssen, waarna een SDO-speelster het van grote afstand probeerde. Haar schot zeilde net naast de kruising. Uit de daaropvolgende aanval scoorde Maarssen de 2-0. Hierbij kreeg het hulp van de keepster van SDO, die iets te lang treuzelde met de bal aan de voet en daarna finaal over de bal heen trapte. Linda van der Meijden nam dit cadeautje graag in ontvangst en tekende voor haar tweede goal van de middag. Vijf minuten later maakte Marieke Baas een schitterende loopactie vanaf middenveld en werd ze op maat bediend door een even fraaie steekpass van Linda van der Meijden. De keepster wist echter te redden en maakte hiermee haar eerdere fout goed. Lang kon ze hier echter niet van genieten, want uit de aansluitende corner werd de 3-0 alsnog binnengeschoten. En het was wederom Linda van der Meijden die de scherp aangesneden corner van Cynthia Buis met binnenkant voet tegen de touwen schoot.
    Na de rust kwam Maarssen voortvarend uit de kleedkamer. Binnen drie minuten had het al twee grote kansen op de 4-0. Daarna kende Maarssen een iets mindere fase. SDO kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg een goede kans via de lepe spits die hard van afstand schoot. Keepster Lisanne Colijn redde echter voortreffelijk met een van haar fameuze zweefduiken. Nadat Marieke Baas voor de derde keer strandde in het strafschopgebied vlak voor de keepster, werd de wedstrijd in de 69e minuut definitief beslist. De mee naar voren gekomen Nikita Theteroglou zette goed voor vanaf rechts, waarna Marieke Baas in het strafschopgebied een duw in haar rug kreeg. Penalty! De zeer sterk spelende Nikita Theteroglou ging achter de bal staan en noteerde haar derde competitietreffer van het seizoen: 4-0.

Samenvatting van de wedstrijd: