• Maarssen wint eerste serieuze test

Op het zonnige sportpark bij sv Loosdrecht heeft VV Maarssen 1 in een sportieve wedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen. De ploeg uit Maarssen nam in de 2e helft afstand en stapte met een 1-4 overwinning van het veld af

Voor Abou Ouaddouh een weerzien met zijn oude club en hij was ook het enige nieuwe gezicht in de Maarssen selectie die aan de aftrap verscheen tov het vorige seizoen. Waar VV Maarssen zich slechts op een beperkt aantal plekken hoefde te versterken, waren er bij tegenstander Loosdrecht meer nieuwe spelers aangetrokken om de selectie weer op peil te krijgen. Maarssen leek dan ook beter ingespeeld als team en in de eerste helft werd Loosdrecht teruggedrongen op eigen helft. Maarssen haalde de trekker echter nog niet over ondanks kansen voor Van Embricqs en Van der Vlist. Doelman Gino van Luijn moest één keer handelend optreden bij een uitbraak van Loosdrecht en won dat duel. Na de rust probeerde Loosdrecht verder van de eigen goal af te spelen maar dat kostte kracht en de middenvelders van Maarssen olv Eddy Vorm zaten er kort op en voorkwamen hiermee de aanvallende intenties van de tegenstander. Na een klein uur spelen was het Deen van Embricqs die de verdiende voorsprong op het bord zette, maar 10 minuten later scoorde Loosdrecht alweer de gelijkmaker uit een afgeslagen vrije bal. Maarssen had een paar minuten nodig om te herstellen van deze teleurstelling en verhoogde het tempo nog wat extra. Glenn Geefshuijsen was attent bij een discussie over een ingooi en zijn snelle inworp zette Abou Ouaddouh alleen voor de keeper. Die hielp zijn nieuwe club weer aan de 1-2 voorsprong om zich vervolgens te laten wisselen voor de 2e nieuwkomer in de selectie van Maarssen, Dion van Burik. De snelle aanvaller had niet veel tijd nodig om zijn waarde voor het team te bewijzen en na een slim blok van Mitch van der Vlist maakt van Burik geen fout in de afronding en hij schoot met de 1-3 de overwinning in veilige haven. Diep in de blessuretijd toen Loosdrecht het hoofd al in de schoot had geworpen, beloonde spits Van der Vlist zijn goede optredens van de afgelopen weken met zijn eerste competitiegoal van dit seizoen. De 1-4 was de eindstand en daarmee houdt Maarssen de druk op koploper BFC, de enige ploeg met de maximale score na vier wedstrijden.

Maarssen kwam vandaag goed door de eerste serieuze test van het seizoen tegen een concurrent voor een hoge klassering. Maarssen speelde gedisciplineerd en geconcentreerd, gekoppeld aan een aantal individuele hoogstandjes en was na 70 minuten ook conditioneel de bovenliggende partij. De ingebrachte wissels gaven weer nieuwe energie aan het team en geven de staf de mogelijkheid om te variëren in speelwijze.

Volgende week de volgende thuiswedstrijd om 14.30 tegen Victoria