• Mannen-1 bekert verder

In de eerste knock-out ronde van de beker heeft VV Maarssen korten metten gemaakt met VVZ '49 uit Soest. Na 45 minuten stond de 4-0 al op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een ruime 6-1 overwinning.

VVZ speelde slechts met een klein aantal basisspelers en de ongeslagen koploper van klasse 3D betaalde hiervoor de prijs tegen een gretig VV Maarssen. Ook Maarssen was op een aantal plekken gewijzigd. De selectie is groot, gelijkwaardig en waar veel trainers de beker als een vervelend tussendoortje of veredelde oefenwedstrijd beschouwen, ligt dat voor VV Maarssen anders. Komt er een tegenstander uit de 1e klasse of hoger, dan zal het avontuur ook voor VV Maarssen snel afgelopen zijn. Maar zolang het tegenstanders tot en met de 2e klasse betreft, wil Maarssen graag een ronde verder.

De drie wijzigingen in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen OSM waren enerzijds vanwege blessures, maar de opengevallen plekken kwamen juist beschikbaar voor spelers die eigenlijk niets onder doen voor de basis van afgelopen zaterdag. Sebas Jansen speelde voor de geblesseerde Wesley van Zoolingen en bekroonde een goede wedstrijd met twee doelpunten. Sven Eggermont en Zaid el Jallouli vervingen zonder problemen de licht geblesseerden Jasper Atteveld en Eddy Vorm. Arnoud Schonis schoof een positie door en heeft al snel zijn draai gevonden. De in deze wedstrijd ongrijpbare Jesse Witlox kon daarom steeds meer de lijnen uitzetten.

Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na, speelde Maarssen makkelijk en snel de bal rond en waren er fasen dat VVZ lange tijd niet in balbezit kwam. Een ander voordeel van deze wedstrijd was het aantal kansen dat al vroeg in de wedstrijd werd omgezet in een doelpunt. Want spitsen Sven van Vuuren en Wesley Suister zetten Maarssen al na 13 minuten op een 2-0 voorsprong. De drie- en vier-nul kwamen van de voet van Schonis en wederom Suister.

In de tweede helft kon de van een blessure herstellende Marco Miltenburg zijn rentree maken en werd ook Dewi Schouten beloond met een plek onder de lat. Dewi speelde jarenlang in de jeugd van VV Maarssen en keerde dit jaar terug op het oude nest. Na een paar maanden hard trainen, maakte hij nu ook zijn eerste officiƫle minuten in het eerste.

VV Maarssen veldtrainer Etienne Kelders kon zo met een ruime overwinning van het veld stappen tegen zijn oud-teamgenoot bij FC Utrecht, John van Loen, hoofdtrainer van VVZ.

Na dit bekersuccesje richt VV Maarssen 1 zich weer op de wedstrijd van a.s. zaterdag, ook thuis tegen AH '78. Aanvang 14.30 uur op het eigen Sportpark Daalseweide.