• Marco van Basten adviseert VV Maarssen

    Het bestuur van VV Maarssen is actief bezig met het doorvoeren van verbeteringen binnen onze club. In dat kader wordt ook gesproken met Marco van Basten. Hoofd Jeugdopleidingen Chavan en jeugdvoorzitter Kim spraken met hem over het vernieuwen van ons jeugdbeleid en de manier van trainen.

    Juist nu, in tijden van corona, is ons bestuur actief om beleid te ontwikkelen en komend seizoen veranderingen door te voeren. Het is daarbij heel prettig dat we gebruik kunnen maken van de expertise van Marco van Basten. De speerpunten bij VV Maarssen worden: veel met de bal trainen en variƫren, geen conditietraining zonder bal bij de jeugd tot 12 jaar, techniek trainen op speelse manieren en vooral: veel lol maken op het voetbalveld.

    We gaan hiermee aan de slag door onze jongere jeugdspelers eens per week gezamenlijk in circuitvorm te laten trainen. Ook werken we aan een basistrainingsschema voor alle trainers. Over de concrete invulling van ons vernieuwde jeugdbeleid gaan we begin volgend seizoen met onze trainers aan het werk.