• Miquel Ballo matchwinner tegen JSV

    Toen de mannen van VV Maarssen 1 met de rust de kleedkamer opzochten en het scorebord 2-0 aangaf voor JSV, gaf niemand meer een stuiver voor de kansen van VV Maarssen. In de tweede helft was VV Maarssen echter niet meer te houden en schudde het de slechte periode van twee (en een halve) wedstrijden van zich af door met veel power de tegenstander terug te dringen en drie keer te scoren. Matchwinner werd Miquel Ballo, die in de laatste minuut de 2-3 overwinning binnenkopte en bedolven werd onder zijn medespelers.

    VV Maarssen begon met een aantal nieuwe gezichten in de basisopstelling aan de uitwedstrijd tegen JSV. Iedereen was fit, maar na twee nederlagen op rij moest er wel wat gebeuren en werd besloten het team op een aantal plaatsen te wijzigen. VV Maarssen had weer een veldoverwicht, maar het was JSV dat tot twee keer toe genadeloos toesloeg. Waar Maarssen in balbezit goed voor de dag kwam, was het verdedigend weer kwetsbaar; met name bij de tweede goal zag het er verdedigend niet goed uit.

    In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken. De speelwijze bleef ongewijzigd, maar realiseerde men zich wel dat er alleen met veel strijd en druk vooruit nog kansen waren om in ieder geval een punt aan deze wedstrijd over te houden. Jesse Witlox kwam voor Lucien Dors en VV Maarssen begon sterk. Na een goede actie van Miquel Ballo en een prima voorzet van zijn voet, kopte Wesley Suister in de 53ste minuut keihard de 1-2 binnen. VV Maarssen bleef drukken, bracht Guillermo Rosalia voor Loed Keizer en uit een prima pass van de net ingevallen Rosalia was het wederom Suister die rustig bleef in het strafschopgebied en beheerst de 2-2 binnenschoot. Met Sven van Vuuren inmiddels binnen de lijnen voor de lichtgeblesseerde Nordin Zoufri, zette Maarssen met nog 20 minuten te gaan aan voor een slotoffensief. JSV was moegestreden, maar verscheen toch nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Peter Veeneman. VV Maarsen had geluk dat de bal van spits Zwezerijnen aan de verkeerde kant van de paal in het (zij)net belandde en kon daardoor blijven zoeken naar de drie punten. Met de klok op 89 minuten mocht VV Maarssen een vrije trap nemen. Aanvoerder Marc van Rees gooide de bal nog één keer in het drukbevolkte strafschopgebied van JSV. De sterke Ballo torende hoog boven iedereen uit, kreeg de bal keurig op zijn hoofd en de krachtige kopbal verdween vanaf de zestienmeterlijn tegen de touwen: 2-3 in extremis en Ballo werd bedolven onder de voltallige spelersgroep. Nadat Ballo was “uitgegraven” werden er nog vijf minuten bijgetrokken. De Nieuwegeiners kwamen de klap van de late tegengoal echter niet meer te boven en waren niet meer bij machte om nog de aanval te zoeken. VV Maarssen 1 had eindelijk weer een overwinning te pakken!

    VV Maarssen koppelde eindelijk een gezonde dosis strijdlust aan de kwaliteit die het in het elftal heeft. De overwinning zorgt voor rust en met een competitieloos weekend voor de boeg, kwam deze overwinning op het juiste moment. Als nieuwkomer in de tweede klasse is Maarssen terug te vinden op een keurige derde plek en binnen bereik van periodewinnaar Loosdrecht en nummer twee Delta Sports. Met een aangepast trainingsschema gaat VV Maarssen 1 zich de komende twee weken voorbereiden op de kraker tegen Loosdrecht.