• Na 0-2 achter toch winst voor JO11-1

Na de gestaakte wedstrijd van vorige week moest nu blijken hoe de koppies van de jongens erbij stonden. En dat was in het begin niet al te best. Roda was feller en kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Roda’46 liet zien goed te kunnen voetballen en Maarssen had moeite de hechte verdediging te slechten. Toch kreeg Maarssen ook nog de nodige kansen voor rust. Uit een corner kopte Kai recht voor de goal net over, schoot Jack voorlangs en frommelde Siem zich langs drie verdedigers om uiteindelijk zijn inzet gestopt te zien worden door de uitstekende keeper van Roda’43. Trainer Leon zag dat zijn team het moeilijk had in de combinatie en er te snel de lange bal werd gespeeld. Helemaal lastig gezien de sterke tegenwind in de eerste helft. Nog voor rust kwam Roda’43 zelfs op 0-2; een fout van de verder betrouwbare verdediging werd meteen afgestraft. Leon riep zijn mannen bij elkaar en gaf de jongens een enorme peptalk. Het moest anders, beter en als het voetballend niet lukte dan in ieder geval op wilskracht.

Trainer Leon zette zijn spelers ook weer op hun vertrouwde plekjes en met de wind mee begon Maarssen aan de inhaalrace. Siem had de kans op de aansluitingstreffer, maar schoot de terecht gegeven penalty op de paal. Daarna schoot Devin nog voorlangs en kon Levy zijn rush alleen voor de keeper niet bekronen met een doelpunt. Met 0-2 achter en de gemiste kansen in de tweede helft zou je denken dat de jongens er niet meer in geloofden, maar niets was minder waar. Met z’n allen werd er keihard gewerkt en dat resulteerde eerst in de aansluitingstreffer van Siem, die alert reageerde op een rebound na een prachtige vrije trap van Elvin, die door de keeper nog net tegen de lat werd getikt, waarna het leer voor de voeten van Siem belande. De wedstrijd werd harder en er werden veel overtredingen gemaakt, vooral door de tegenstander, die aanvoelde dat ze de grip op de wedstrijd volledig kwijt waren. Duco kwam opzetten en hard een heerlijke streep op het doel afgevuurd, maar de keeper kon de bal weer keren. Nogmaals kon Duco aanleggen en ditmaal werd zijn schot half geblokt en was het wederom Siem die met zijn neusje voor de goal alert reageerde en voor de 2-2 tekende. Roda’46 wist het niet meer en kon alleen nog maar tegenhouden. En dan kwam HET moment van Siem; de keeper raakte bij een uittrap de bal volledig verkeerd, waardoor de bal in de voeten kwam bij Siem. Hij zag dat de keeper nog ver uit zijn doel stond en lepelde de bal beheerst over hem heen in het lege doel. Het Maarssens kwartiertje was begonnen en de achterstand was omgezet naar een voorsprong. Maar Maarssen was er nog niet. Daan had nog een fantastische redding voordat Siem uit een perfecte corner van Elvin de 4-2 in de touwen joeg. Maarssen denderde door, de verdediging bleef rustig achterin en Devin en Levy bleven sleuren aan de zijkanten. Roda’46 kon alleen nog maar regelmatig aan de rem trekken en de uitstekend fluitende scheidsrechter Gerard had zijn handen vol aan de voetballertjes, maar leidde alles in goede banen. Met een mooie pass zette Elvin Jack alleen voor de keeper die met een beheerst schot de definitieve nekslag gaf: 5-2. De 5-3 in de allerlaatste seconde was verder alleen goed voor de statistieken.