• O19-1 naar laatste zestien in de beker na spannende wedstrijd

De Onder19-1 van VV Maarssen heeft zijn bekeravontuur weer met een ronde verlengd. Nadat in de vorige ronde 4e-divisionist Jonathan werd uitgeschakeld na penalty’s, moest nu Kolping Boys, koploper in de Hoofdklasse, eraan geloven: 1-0. De laatste zestien zijn bereikt, waarin grote ploegen als AFC, HFC en Hercules geloot kunnen worden.

Vooraf was het nog onduidelijk of de wedstrijd wel door zou gaan. Wegens de vele sneeuw die gevallen was, was het veld van VV Maarssen niet bespeelbaar, maar na een gunstige nacht kregen de jongens toch het bericht dat er gespeeld kon worden. Na een uitstekende warming-up werd er begonnen aan de wedstrijd, waarin Maarssen wat nerveus begon. De gasten uit Alkmaar zetten goed druk en wisten de opbouw van Maarssen goed te ontregelen. Zo af en toe werd er echter toch goed doorheen gecombineerd en na een goede bal van Daimios op Nordin werd Joeri vrijgespeeld voor het doel. Deze raakte de bal helaas totaal verkeerd, waardoor deze naast ging. Dit was echter wel aanzet tot meer. Joeri stuitte tweemaal op de keeper en ook een schot van Nordin ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant wist Shane met enkele goeie reddingen een goal van de spits, die ongeveer vier meter groot was, te voorkomen. Zo gingen beide ploegen de kleedkamers in met een 0-0 stand, na een helft waarin de 19-1 toch wel de grootste kansen had gekregen.

In de tweede helft ging Maarssen verder waar het gebleven was. Zoekend naar het bevrijdende doelpunt. Kolping Boys, toch koploper in de Hoofdklasse, deed vrij weinig en probeerde vooral via Lange Jan de weg naar het doel te vinden, maar dit werd door achterhoede en middenveld goed eruit gehaald, waardoor er eigenlijk nauwelijks gevaar was van de Alkmaarders. Na ruim tien minuten in de tweede helft wist Maarssen eindelijk een gaatje te vinden. Uit een ingooi van de linkerkant wist Yorick te verlengen op Nordin. In plaats van voor eigen succes te gaan, legde hij terug op Souf, die de bal verwoestend in de verre hoek schoot: 1-0. Het geloof in een nieuwe stunt begon te groeien bij de Maarssense 19-1. Het initiatief lag in de handen van VV Maarssen. Tweede ballen werden door Maarssen gewonnen, duels, zelfs met de spits, werden gewonnen en er werd gewerkt als paarden door de boys. Na een enkele uitstoot, waarin Kolping Boys via de linksbuiten dreigde door te breken, was het Cas met een geweldige tackle die de aanval eruit wist te halen. Hierna had de 19-1 het geluk zeker niet aan zijn zijde. Uit een corner kopte Nordin eerst op de lat, om vervolgens een minuut later een harde kopstoot gekeerd zien te worden door de uitstekende keeper van de bezoekers. Het werd tegenhouden voor Maarssen de laatste minuten. Kolping Boys begon met ballen erin pompen en met minstens vijf jongens die de 1.90 aantikten, werd dit voor Maarssen toch lastig in de lucht. Tien minuten voor tijd viel dan ook uit een vrije trap de 1-1. De scheids had echter een overtreding gezien in de zestien en zo werd deze goal gelukkig voor Maarssen afgekeurd. Hierna werd er nog onzorgvuldig met de kansen omgesprongen in de eindfase, maar dat maakte allemaal niet uit. De scheidsrechter floot af en Maarssen wist dat ze een volgende stunt hadden neergezet. Een 1-0 winstpartij tegen een tegenstander die meedoet om promotie naar de 4e divisie. Het zegt misschien wel genoeg over het potentieel dat aanwezig is in deze ploeg en ook hoe zonde het eigenlijk is dat de 19-1 ‘slechts’ in de 1e klasse moet acteren. De bekerwinst is door de 19-1 tot in de late uurtjes gevierd, waarna nu het vizier weer op de competitie gaat, waar in de eerste wedstrijd Laren wacht. Aanvang is 14.30u, u bent van harte welkom te komen kijken bij de dit seizoen nog ongeslagen JO19-1.