• Off-day in Amsterdam

Maarssen moest weer eens vroeg voetballen. Om 7 uur ging bij de meesten de wekker, bij sommigen zelfs eerder, want om 08:45 uur moest JO11-1 het opnemen tegen Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen in Amsterdam.

Goed gemutst konden we wat grapjes maken over het uitspreken van de clubnaam. Hoe spoor je dit team aan? 'Hup Maarssen hup' is eenvoudig, maar 'Hup WV-HEDW hup' is toch een stuk lastiger. Maar goed, dat terzijde.

VV Maarssen onder 11-1 is niet dol op vroege wedstrijden, zo is eerder al gebleken, maar nu begon Maarssen uitstekend aan het eerste kwartier. WV-HEDW kwam er niet aan te pas en Maarssen liep over de tegenstander heen. Eerst was het een mooi een-tweetje tussen Jack en Levy die Levy ook prima afrondde. Levy had ook de 0-2 op de schoen na een prima pass van Joey naar Devin. Devin schoot hard op het doel, maar de keeper pareerde zijn schot, waarna Levy de rebound recht in de handen van keeper schoot. Het tweede doelpunt kon niet uitblijven en na weer een prima aanval waarbij Siem en Jack elkaar makkelijk vonden, gaf Jack de bal panklaar voor op Devin, die voor het tweede Maarssense doelpunt tekende. Jack had daarna de kans om de score verder op te voeren, maar zag zijn schot gestopt worden door de prima keeper van de tegenpartij. Dat het na 15 min nog maar 0-2 stond, was een wonder. VW-HEDW had tot dan aan toe slechts één schot op het doel van Daan geproduceerd.

Na de eerste pauze leek VV Maarssen door te gaan waar het mee was begonnen. Snelle aanvallen en kansen creëren. Levy zette weer goed door en legde de bal terug op Siem. Zijn schot werd half gestopt door de keeper, maar Jack stond op de juiste plek om de 0-3 tegen de touwen te rammen. Heel langzaam kwam VW-HEDW beter in de wedstrijd. Ineens ging het lopen bij ze en legden ze de ene na de andere mooie aanval op de mat. De 1-3 kwam ook niet meer uit de lucht vallen, maar Maarssen kreeg via Siem ook nog grote kansen om de score weer uit te breiden, dus echt nerveus hoefde Maarssen niet te worden, toch?

Uw verslaggever wilde zijn verslag hier laten stoppen, maar dat zou niet eerlijk zijn geweest richting de tegenstander. Wat er in de laatste 20 minuten gebeurde deed denken aan de remontada van Barcalona tegen PSG in 2017. Maarssen stortte volledig, maar dan ook volledig in. Het verschil met het eerste half uur kon niet schrijnender zijn. VW-HEDW speelde Maarssen helemaal weg. De 3-3 kwam niet onverwacht, maar was te wijten aan niet scherp dekken achterin. Het hele team liet het daarna afweten, persoonlijke duels werden er verloren, luchtduels werden vermeden en er sloop angst in de ploeg. Het zelfvertrouwen leek weg en als makke lammetjes lieten de jongens zich naar de slachtbank leiden. De laatste drie goals vielen in een tijdsbestek van enkele minuten en men was opgelucht dat de wedstrijd was afgelopen. En excuses? Deze zijn er deze keer niet. Maar ook de grootste clubs in de wereld hebben wel eens een off-day. Laten we het daar maar op houden.