• Ongelukkige tegengoal nekt JO13-3 tegen Amsvorde

Hoewel het een winterstop wordt genoemd, kan je niet echt spreken over 'winter' in de afgelopen maanden. Grauwe regenachtige en saaie dagen, onderbroken door gezelligheid met kerst en oud en nieuw. Maar nu stond daar alweer de eerste wedstrijd van de nieuwe (halve) competitie op het programma.

In het eerste half jaar (tot aan de winterstop) op een groot veld heeft VV Maarssen JO13-3 zich prima staande gehouden en een verdienstelijke derde plek veroverd. Deze uitstekende prestatie betekende dat Maarssen zich kon opmaken voor een klasse hoger (eerste klasse) en dus kon er rekening gehouden worden met moeilijkere tegenstanders, maar hopelijk geeft het de jongens een boost om zichzelf naar een hoger niveau te tillen.

Amsvorde JO13-1 uit Amersfoort werd vooraf ook gezien als een zwaardere tegenstander. Daarnaast waren Elvin, Stijn en Teun ook nog eens afwezig vanwege blessures. Sommige jongens van Amsvorde leken al de baard in de keel te hebben en waren fysiek groter. En nadat na tien seconden Amsvorde heel gelukkig op 0-1 kwam, gaf dit niet veel vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Maar zoals zo vaak in de voetballerij was de werkelijkheid anders dan de theorie. VV Maarssen was namelijk helemaal niet minder dan de tegenstander. Buiten die ene gelukkge goal heeft Maarssen vrijwel de gehele wedstrijd niets weggegeven en zelf nog aantal goede mogelijkheden gecreƫerd. Maar schoten van Siem, Julen en Devin werden net naast geschoten of gered door de keeper. Verder was het vooral een rommelige wedstrijd zonder al te veel kansen,

De ongelukkige tegengoal na tien seconden bleek achteraf de beslissende te zijn. Een zure en onterechte nederlaag, maar de jongens van Maarssen hebben laten zien dat ze niet onder hoeven te doen voor de tegenstanders in deze klasse! Volgende week een herkansing bij Saestum JO13-1.