• Onnodig verlies VR1 tegen Buitenveldert

Maarssen VR1 heeft zondag de eerste nederlaag in de competitie geleden. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van Buitenveldert VR3. Het was een onnodige nederlaag. Maarssen was de betere ploeg, maar eigen fouten gaven de doorslag.

Na het nipt verloren bekerduel van vorige week tegen ASC'62, kon de focus weer vol op de competitie. Buitenveldert VR3 kwam op bezoek en dat beloofde een serieuze test te worden. Niet in het minst doordat Maarssen het naast het lange rijtje geblesseerden ook moest stellen zonder spelverdeelster Linda van der Meijden. Zij was in het buitenland maar kon in de tweede helft toch nog invallen. Lisanne de Weert keerde terug bij Maarssen en mocht meteen in de basis starten. Met windkracht 5 - wat het voetballen er niet makkelijker op maakte - nam Maarssen het initiatief vrij snel in handen. Dit resulteerde in de 16e minuut in de openingstreffer. Lizzy Bouwman gaf een lange bal op de geheel vrijgelaten Nico Schat in het strafschopgebied. Zij kon met het hoofd zo binnenknikken: 1-0.
    Hierna leek er geen vuiltje aan de lucht voor Maarssen. De ploeg dicteerde de wedstrijd en Buitenveldert kwam nauwelijks van de eigen helft. Maar na zo'n 35 minuten kantelde de wedstrijd. Buitenveldert creƫerde steeds meer kansen. Na een snel genomen vrije trap stond de verdediging niet helemaal in positie. De spits kon vrij aannemen buiten het strafschopgebied, maar had nog een lange weg te gaan. Ondanks drie verdedigers om haar heen en uit een bijna onmogelijke positie, wist ze de bal toch in het doel te schieten: 1-1.
    Op slag van rust counterde Buitenveldert opnieuw en wist de spits de bal achter keepster Colijn te werken. Dat betekende een 1-2 ruststand.

In de tweede helft gebeurde er de eerste zeven minuten weinig voor beide doelen. Totdat coach Van Dijk een dubbele wissel in het veld bracht. Linda van der Meijden en Sarina Pua kwamen ivoor Bibi Bus en Lisanne de Weert. Dit had meteen effect, want hun eerste balcontact leverde bijna een doelpunt op. Het schot van Linda van der Meijden ketste uiteindelijk af op de vuisten van de keepster. Hierna volgde een ware stormloop op het doel van Buitenveldert, maar de uitstekende keepster pakte alles. Schoten, kopballen, scrimmages voor het doel. Het was het allemaal net niet. Zelfs in de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Maarssen nog een grote kans via Nico Schat, maar ze raakte de bal net niet goed. Zo eindigde de wedstrijd voor Maarssen - ondanks een enorm veldoverwicht in de tweede helft - in een onnodige 1-2 nederlaag.
    Samenvatting van de wedstrijd: