• Ook winst in derde bekerwedstrijd, VV Maarssen 1 is er klaar voor

    Ook de laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde werd zaterdag door een gretig VV Maarssen 1 in winst omgezet. De ploeg van Kelders, Jansen en Van der Meer lijkt daarmee klaar voor de start van de competitie.

    VV Maarssen was al geplaatst na twee overwinningen op zondagclubs Legmeervogels en Vitesse ‘22. Maarssen nam geen gas terug en nu moest ook OSV eraan geloven. De Amsterdammers komen uit in de andere zaterdag 2e klasse en waren daarom een goede graadmeter in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Victoria van volgende week.

    OSV kon de eerste helft nog aanklampen en VV Maarssen was genadig bij de eerste grote kans binnen 60 seconden na het eerste fluitsignaal. Het duurde tot net voor rust voordat Maarssen aan de leiding kwam. Mitch van der Vlist was het zat, creëerde zijn eigen kans en rondde bekwaam af. Na rust nam de van een voetbalsabbatical teruggekeerde Ferdi Vrede de plek in van Glenn Geefshuisen en ontwikkelde Maarssen nog meer druk naar voren. De doelpunten vielen nu als rijpe appels van de boom: met nog twee goals van Van der Vlist, twee keer Eddy Vorm en een keer Serkan Yasar (sterk op rechtsback) liep Maarssen over het moegestreden OSV heen.

    De prima spelende Yorick de Haas was inmiddels vervangen door Jasper Attevelt en ook Ronald Wielinga maakte in de slotfase nog zijn opwachting. Maarssen speelde de derde wedstrijd binnen zeven dagen met een nagenoeg gelijke selectie en oogde met name in het laatste deel van de wedstrijd veel fitter dan de tegenstander. Ook dat zal vertrouwen geven richting aanstaande zaterdag als het lastige Victoria de tegenstander is. Ook Victoria kende een goede voorbereiding en kan terugvallen op een uitstekend laatste deel van de Corona-competitie, waarin het lange tijd ongeslagen bleef.

    Aanvang volgende week in Loosdrecht/Hilversum is 14.30 uur. Deze week met een fitte, complete selectie nog scherp trainen en dan begint het eindelijk echt!