• Prima start van JO19-2

Op zaterdag 8 september was het een derby in de oudste jeugd van VV Maarssen, en tevens de eerste officiele wedstrijd van onze JO19-2 uit in Breukelen tegen de plaatselijke JO19-1. In de wetenschap dat twee weken geleden er al een oefenwedstrijd door VV Maarssen JO19-1 werd gewonnen met 5-3 tegen dit Breukelen, was het de vraag hoe de 19-2 van Maarssen zich zou presenteren.

De eerste helft begint op het mooie hoofdveld van FC Breukelen en het is een bijzonder leuke eerste helft, met een verzorgd spelend Maarssen tegen een positioneel sterk Breukelen. Het spel golft over en weer. Echter, een persoonlijke fout in de laatste linie van Maarssen brengt Breukelen op een 1-0 voorsprong. Ik citeer een persoon met voetbalkennis langs de lijn: \"Uitverdedigen hoeft niet altijd voetballend\", en dat is een zinnige opmerking voor de lezer.
    Niet veel later krijgt Guiliano een goede kans, maar de keeper weet met een prima reflex een verdiende gelijkmaker te voorkomen. Sowieso was die keeper van FC Breukelen een atleet, want hij keerde ook op sublieme en zelfs onbegrijpelijke wijze een prachtschot van Beau uit de kruising. Maarssen wordt aan het eind van de eerste helft sterker en sterker, dringt aan, blijft gaan.

Helaas volgt het rustsignaal snel en is de vraag: hoe gaat coach Melvin zijn team verder uitleg geven en aangeven dat ze prima spelen. Nou, dat hebben we geweten. In de tweede helft pakt Maarssen het initiatief en het is aan Guiliano die prima de 1-1 op het scoreboord brengt, na een prima actie van Guiliano zelf en goede assist van Guus.

Niet veel later weer Guiliano, scherp en alert op een voorzet van Guus brengt hij Maarssen JO19-2 terecht op voorsprong: 1-2. Breukelen gaat uit een ander vaatje tappen, wordt wat fysieker en dat is te begrijpen want het is erop of eronder. Echter, Maarssen heeft ook wel een paar mannetjesputters als Gino, Sil, Boris en Tim en de metersmakende middenvelder. Guiliano jaagt door, de keeper raakt in de war, en het is geen misselijke keeper, echter voetballend geen wonder, en ja hoor: de 1-3 voor Maarssen. Kat in het bakkie denk je dan, maar Maarssen heeft niet geleerd van de eerste goal van Breukelen en miscommunicatie achterin zorgt voor de 2-3 en tevens einduitslag waarin Maarssen vergeet de paar mogelijkheden te verzilveren die ze nog kregen na de aansluitingstreffer van FC Breukelen.

Conclusie: zeer goed voetballend JO19-2 in de eerste helft, en ietwat slordiger in de tweede helft. Maar wel een hatrick van Giuliano, die we hiermee uitroepen tot Man of the Match.

Vandaag in de JO19-2: Tieme, Stijn, Boris, Gino, Sil, Guus, Arthur, Beau, Amin, Ryan, Guiliano, Tim, Kisna, Douwe en prima grensrechter Daan.

Tip: Wees beducht van je taak als voetballer op je positie, en hoe je een medespeler coacht.

Op naar komende maandagavond wanneer de inhaalbekerwedtrijd tegen sv Loosdrecht JO19-1 gespeeld wordt om 20.15 uur op sportpark Daalseweide.