• Revanche tegen Buitenveldert

VV Maarssen VR1 heeft met 1-3 gewonnen van Buitenveldert VR3. Hiermee revancheerde het team zich voor de 1-2 nederlaag in eigen huis, wat tot dusver de enige verloren wedstrijd dit seizoen van Maarssen was. Goed was het niet altijd wat Maarssen liet zien , maar onder impuls van de sterk ingevallen Sarina Pua werd de zege toch redelijk eenvoudig veilig gesteld. VV Maarssen VR1 blijft hierdoor koploper in de 1e klasse C.

De hele week stond bij VV Maarssen in het teken van revanche. De thuisnederlaag zat niet lekker en moest recht gezet worden. De vraag vooraf was: gaat Sarina Pua wederom haar rentree maken? De sterspeelster van Maarssen lag er drie maanden uit na een schouderblessure, maakte op 19 februari haar rentree tegen De Blokkers, maar kreeg daarna een terugslag. Deze week had ze de training weer hervat en coach Van Dijk had meteen een basisplaats in gedachte, ware het niet dat Sarina zich versliep . Zodoende begon ze niet in de basis, maar op de bank. Doordat keepster Lisanne Colijn en Cynthia Buis ook nog altijd ontbraken, begon Maarssen met dezelfde basisopstelling als vorige week.

De omstandigheden waren Siberisch, met temperaturen rond het vriespunt en een snijdend koude wind. Het zal ongetwijfeld een rol gespeeld hebben, want de eerste helft van Maarssen was vrij matig. De ploeg dicteerde wel het spel - zoals bij vrijwel iedere wedstrijd - maar de passing en balaannames waren niet al te nauwkeurig. Doordat Buitenveldert aan de bal ook niet veel klaarmaakte, viel er voor de toeschouwers bitter weinig te genieten. De kansen waren ook op één hand te tellen. De thuisploeg kreeg er eentje vroeg in de wedstrijd, na een verkeerde terugspeelbal van Marieke Baas. En VV Maarssen kreeg zelf ook maar twee kansen. Daar werd er wel een van benut in de 23e minuut, al kwam er het nodige geluk bij kijken. De aanval was weliswaar mooi opgezet met een schitterende steekbal van captain Lianne Grin, maar leek net te hard voor Marieke Baas. Het goudhaantje van Maarssen liep echter goed door, waardoor de keepster de bal tegen haar aanschoot en de bal alsnog in het doel verdween. Een goal die paste bij de eerste helft. Ruststand derhalve: 0-1.

In de tweede helft had VV Maarssen het even lastig in de openingsminuten. De thuisploeg kwam veelvuldig op de helft van Maarssen, zonder dat het tot echte kansen leidde. Dit veranderde in de 55e minuut. Sarina Pua mocht dan toch haar rentree maken en dat bleef niet onopgemerkt. Ze stond koud 30 seconden in het veld of ze gaf al de assist voor de 0-2 op Marieke Baas. En ze mag dan wel de sterspeelster zijn, zelfzuchtig is ze niet, want ze had hem ook zelf binnen kunnen schieten. De invalbeurt van Sarina gaf heel Maarssen een impuls, want plots ging het spel weer lopen en werd er ouderwets gecombineerd. De thuisploeg werd van het kastje naar de muur gestuurd, maar Marieke Baas vergat tot twee keer toe de trekker over te halen. Hierdoor bleef Buitenveldert in de wedstrijd en scoorde het zelfs uit een van de spaarzame uitvallen de aansluitingstreffer in de 80e minuut.

Lang hoefde Maarssen hier niet over te treuren, want drie minuten later kreeg het een penalty te nemen nadat Lianne Grin solo het strafschopgebied introk en onreglementair werd neergelegd. Nikita Theteroglou ging achter de bal staan en schoot hem feilloos binnen: 1-3. Vlak daarna kreeg Maarssen weer een penalty. Dit keer was het Sarina Pua die werd neergelegd in het strafschopgebied. Nikita ging wederom achter de bal staan en koos voor dezelfde hoek. De keepster gokte daar ook op en wist de inzet te keren. Gescoord werd daarna niet meer, waardoor 1-3 de eindstand was.

Samenvatting van de wedstrijd: