• Ruime nederlaag tegen de koploper

Op bezoek bij de ongeslagen koploper (30 uit 10) wist VV Maarssen JO11-1 dat het een topdag moest hebben om IJburg op puntenverlies te kunnen trakteren. Het had de hele nacht en ochtend geregend, maar op moment van spelen was het gelukkig droog. Het waaide wel enorm hard en Maarssen begon aan de eerste helft met tegenwind. Trainer Leon stelde daar zijn taktiek op af en liet zijn ploeg verdedigend spelen en te loeren op een uitbraak via Levy, Jack of Siem. Een bal de lucht in schieten was geen optie, dan kwam die net zo hard weer terug. IJburg heeft een goed team, veel voetbal met een paar technische mannetjes. Niet voor niets staan zij zonder puntverlies bovenaan met gemiddeld zeven doelpunten per wedstrijd. Maarssen kan op goede dagen topploegen goed tegenstand bieden, zo is al gebleken in het verleden. Maar dan moet alles meezitten en dit keer was dat helaas niet het geval. Het eerste gedeelte van de wedstrijd bood Maarssen nog wel prima verweer en gaf het ook weinig weg, hoewel IJburg al wel twee keer de lat raakte. Na de 1-0 maakte Jack 1-1, waarna IJburg uitliep naar 3-1. Uit het niets maakte Maarssen via Levy nog wel 3-2, maar te snel na de aansluitingstreffer viel de 4-2. Vanaf dat moment ging het ineens snel en toen de kruitdampen waren opgetrokken en de scheidsrechter voor de rust floot, stond het ineens 7-2.

Na rust had Maarssen het voordeel van wind mee, maar kon het te weinig echt gevaarlijk worden, hoewel het team wel bleef doorgaan en vechten voor elke meter. Helaas was de tegenstander gewoonweg een maatje te groot en liepen zij uit naar 10-2 alvorens Kai voor het slotakkoord tekende. Helaas een (te) ruime nederlaag, maar de jongens kunnen met een goed gevoel terug kijken op de eerste helft van het seizoen! Zowel in de beker als competitie zijn er prima resultaten geboekt en hebben we prachtige wedstrijden gezien waarin Maarssen zich soms uit uitzichtloze situaties zich terugvocht in de wedstrijden. Nu rest het team nog een paar trainingen voordat de winterstop ingaat. Op 16 januari begint JO11-1 met een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht en daarna zullen de trainingen weer hervat worden. Fijne winterstop!