• Seizoenstart smaakt VV Maarssen goed

De drie selectieteams en supporters van VV Maarssen kunnen terugkijken op een smaakvolle zaterdag. Drie dikverdiende overwinningen, verzorgd veldspel en drie sterke elftallen die als echte teams de overwinningen behaalden.

Het tweede elftal verzorgde het voorgerecht, bij de buren van OSM. Ook de tweede bekerwedstrijd werd door de mannen van Gerwin Kok in een overwinning omgezet. Met name in het eerste deel van de wedstrijd was VV Maarssen 2 oppermachtig, maar het verzorgde voetbal leidde tot slechts twee treffers van Giuliano Vink en Sven van Vuuren. Toen OSM terugkwam tot 2-1 moest VV Maarssen nog even aan de bak, maar aanvoerder Van Vuuren loodste het team in veilige haven en met de 1-3 overwinning is de knock-out fase voor de beker binnen handbereik.

Op Sportpark Daalseweide stond aansluitend het hoofdgerecht van deze zaterdag op het punt van beginnen. De grasmat op het hoofdveld lag er dankzij Kees Lodder en de rest van de mannen van de onderhoudsploeg perfect bij. Onder een stralend zonnetje trapten VV Maarssen 1 en zondag-eersteklasser Legmeervogels af voor een lekkere pot bekervoetbal.

Twee verschillende speelwijzes, waarbij Legmeervogels met vijf verdedigers, ingezakt en vanuit de reactie speelde en VV Maarssen met het initiatief en meer gericht op de aanval. Binnen acht minuten werd dit aan Maarssenzijde beloond met de openingstreffer door spits Mitch van der Vlist. Daarna kregen beide ploegen een aantal kansen, maar was het met name VV Maarssen dat vergat afstand te nemen na een paar prima uitgespeelde aanvallen. Dion Gerritsen heeft zijn scherpte van vorig jaar al weer te pakken en hij was het die uiteindelijk de 2-0 eindstand op het bord bracht. Nordin Zoufri en Wesley Suister kwamen Eddy Vorm en Van der Vlist vervangen en waren direct gevaarlijk tegen het moegestreden Legmeervogels. Ook de weer volledig fitte Tim Noltes en nieuweling Serkan Yasar kwamen in de laatste minuten nog in het veld voor “het treintje” aan de rechterkant: Deen van Embricqs en Zaid el Jallouli. VV Maarssen 1 gaf met de eerste bekerwinst tegen een hoger spelend team direct een visitekaartje af aan het tevreden thuispubliek.

Het toetje van de dag werd gespeeld in Vleuten, waar het nieuwe 023-selectieteam al moest aantreden voor de eerste competitiewedstrijd tegen PVCV 023. Na een voorzichtig begin was het smullen voor de meegereisde supporters en liep de score op naar 0-7. Goudhaantje in een ploeg met uitblinkers was Joeri de Caes, die met maar liefst vijf goals liet zien flinke stappen gemaakt te hebben. Ook bij deze groep was het goed om te constateren dat men als team voor elkaar werkte en er veel spelvreugde was. De dikke overwinning smaakte dan ook dubbelgoed.

Met drie overwinningen kan VV Maarssen terugkijken op een geslaagd weekend. Aanstaande dinsdag staat voor VV Maarssen 1 alweer de tweede bekerwedstrijd tegen Vitesse ‘22 uit Castricum op het programma. De overige twee teams kunnen nog een weekje nagenieten, tot volgende week zaterdag.