• Seniorenselectie prima op schema, ambities aangescherpt

Drie jaar geleden zijn we begonnen om het eerste en tweede team van VV Maarssen verder te ontwikkelen aan de hand van onze CTSM-aanpak. Onze doelstelling was om binnen vijf jaar met zowel Maarssen 1 als 2 in de eerste klasse te spelen. Van daaruit zouden we verder bekijken wat het maximale reële niveau van onze seniorenselectie zou kunnen zijn.

Nu, drie jaar later, kunnen we vaststellen dat we prima op schema zitten. Het tweede elftal speelt komend seizoen in de 1ste klasse. Eigenlijk had ons vlaggenschip Zaterdag-1 ook moeten promoveren naar de eerste klasse, maar corona gooide roet in het eten.

Om de jeugd van VV Maarssen nog meer kans te geven om te rijpen, zijn we inmiddels gestart met een O23-team. Dit nieuwe elftal begint in de 3e divisie. Een prima niveau voor onze kweekvijver. We gaan er alles aan doen om minimaal de 2e divisie te halen met deze O23. Er ligt een schone taak voor de scouting om talenten uit de jeugd voor onze club te behouden en talenten uit de regio naar onze club te halen.

Ambities aanscherpen

Hopelijk is corona snel de wereld uit en kunnen we bewerkstelligen dat we sportief en financieel kunnen doorontwikkelen. Kijkend naar de spelers die we ter beschikking hebben, kunnen we onze doelstellingen in positieve zin bijstellen. Het eerste en tweede elftal hebben de potentie om stabiele hoofdklassers te worden. O23 heeft het in zich om minimaal 2divisie te spelen. Om daar met deze drie teams te komen, trekken we wederom vijf jaar uit. Het clubbestuur heeft toegezegd dat zij ons steunen in dit plan en daar zijn wij reuze content mee.

Eigen voetbalstijl

In dat kader willen we ook dat VV Maarssen een herkenbaar gezicht krijgt. Wij willen vooruit voetballen, zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander en door goed positiespel met een duidelijk plan de tegenstander negentig minuten onder druk houden. Dat vergt fitheid, maar ook voetbalintelligentie. Wij zullen de coaches begeleiden om alle selectieteams met deze uitgangspunten te laten voetballen.

Welke speler komt op welke positie in onze voetbalvisie het beste tot zijn recht? Wij zullen spelers laten meedenken in dat proces en handvatten aanreiken om in het teambelang tot prestaties te komen. Creativiteit is daarbij ook belangrijk, maar alleen als het functioneel en in het belang van de doelstelling is: vooruit voetballen, weinig balverlies, snelle balcirculatie, druk op de bal, linies kort, kansen creëren, scoren en altijd dominant zijn en de tegenstander laten zien dat we niets weggeven.

Wij bedanken iedereen rond VV Maarssen voor alle stappen die we inmiddels samen hebben kunnen zetten. Vooral ook de sponsors, die het ons mogelijk maken om al zo snel (een deel van) de doelstellingen te verwezenlijken. Hopelijk kunnen we gestaag doorbouwen en onze vernieuwde doelstellingen binnen de genoemde termijn behalen. Wanneer we overgaan naar het nieuwe sportpark Zuilense Vecht, moet VV Maarssen resultaat, respect en sportiviteit uitstralen. Daar gaan we voor!

Doe mee!

Overigens kunnen we bij deze nog wel wat extra mankracht gebruiken. Wij zoeken in onze seniorenafdeling vrijwilligers die ons helpen en die onze doelstelling ondersteunen. Gericht op de toekomst en de realisatie van onze ambities. We hebben specifiek behoefte aan een extra verzorger, een teamleider, assistent-scheidsrechters en scouts. Ben je een verenigingsmens en draag je de VV Maarssen een warm hart toe? Begrijp je onze missie en ondersteun je onze visie? Wil je onderdeel van ons succes zijn? Meld je dan aan bij de CTSM. Mail hiervoor Herman Jansen via hermanjansen@vvmaarssen.nl.

De voorbereiding gaat weer starten. Wij zien jullie graag (op gepaste afstand) op ons complex om samen te genieten van de echte voetbalsfeer van VV Maarssen, onze club.

Sportieve groet,

Herman Jansen